2016. szeptember 20., kedd

Őszi divat 2016-ban - szín, fazon, kiegészítő

Minden évben megnézem az éppen aktuális divatot, de sosem követem, mert szerintem nem is lehet sok okból. Ugyanis akik a divatot diktálják, legyen az hazai vagy a sok-sok külföldi divattervező, divatház olyan ruhákat terveznek ami a mindennapokban hordhatatlan. Azután marad az, ami éppen kapható a különböző butikokban, áruházakban. 
De mit is látunk az utcán? Farmerben rohangáló lányokat, fiatal nőket, elvétve ruhát, szoknyát viselőket. Minek ide akár a hazai - ha van ilyen - pláne a nyugati divat?
Nálam a legfontosabb okok ami miatt nem követem a divatot a fazon, szín, anyag, de az ára sem utolsó. Csak olyan felsőruházatot vásárolok amiről tudom, hogy nekem jól áll. Előnyös a fazon, a színe, kényelmes, jó viselni. Tehát lehet tőlem bármilyen trendi engem nem érdekel, ha nem felel meg az ízlésemnek, az alakomnak, és előnytelen a színe.
Persze nagyon jól tudom, hogy vannak nálunk sokan, akik a legutolsó divat követői. Ez nem baj, mert mindenki úgy öltözik - és öltözzön is - ahogy neki tetszik. A baj azzal van, ha nem tudjuk, hogy mi előnyös nekünk, mi áll jól és mi nem, de követjük a divatot, mert ez vagy az a trendi. 

Találtam nagyon nőies, jól kombinálható őszi kollekciót a szezon színeiben, ami végre nagyobb részben az ősz igazi színei, a napsütötte lombok árnyalatai, avarszínek, okkersárgák, drappok, vörösek, olajzöldek, keverve egy kis türkizzel, pasztellkékkel, szürkével, indigókékkel - mert sok divattervezőt nem érdekli, hogy ősz van. 
Kora ősszel még nem kell annyira beöltözni - persze ha hosszú, szép őszünk van.

A csipke és bőr elég nagy ellentét, mert megjelenik a nőiesség és a rockos együtt. De akinek jól áll és főleg fiatal viselje.
Nekem egyik kedvenc színem a bal oldali zöld kabát, egyszerű, számomra előnyös fazon, szín, műszőrme gallérral ami feldobja. Fekete szoknyával vagy nadrággal, de akár barnával is jól kombinálható.









A barna és árnyalatai is új életre keltek csak ne legyen öreges. Nekem ezek a színek is a kedvenceim. A különböző barnák nap sárga vagy narancsos kiegészítővel feldobható.









Aranyszínek, bronzos, rozsdás kombinációk, meleg okkersárgák, a homokszínekkel együtt alkalmazhatók. De belecsempészhetünk narancsvöröset vagy akár smaragdzöldet is.









Ez Gucci divat, idén a türkizt helyezte előtérbe olajzölddel, indigókékkel. Nekem ezek ridegek ősszel, mert hideg színek.










A hippi stílus is divat, bő blúz, szűk nadrág. Ehhez vékonynak és fiatalnak kell lenni. Na és az egyéniség sem utolsó.










Ez a stílus egy egyszerű, de mégis divatos összeállítás.











A barna árnyalatai és a narancs, nem mindenki szereti, de a fazon fiatalos és nőies. A nadrágban pedig divat a szűk, a bővülő szár és a színes.










A pelerinszerű kabát az ősz színében rövid nadrággal, szoknyával vagy hosszú nadrággal variálható.











A szőrmét sem mellőzi a idei divat, folytatódik tavalyról. Minden stílusba beilleszthető kisebb vagy nagyobb, akár kabátka formában.











A farmer is sokféle, a klasszikus kék mellett színesek. Megtalálható a vörös, a burgundi, bíbor, márvány koptatott, de a hideg színek is és a bőrhatású.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése