2016. október 22., szombat

Könyvajánló

Amy Cuddy:
Jelenlét - Így beszél a tested



Manapság nagyon népszerűek azok a könyvek amelyek életmód tanácsadásról szólnak. Van közöttük olyan ami valóban segítő és jól használható, de olyan is ami sablon, mert önjelölt életmód tanácsadók okoskodó írásai. Nincs mögötte tapasztalat, szakirányú végzettség. Nekem ez a véleményem. Ez a könyv az előbbiek közül való. 
Az életünkben nagyon sok a kihívás, olyan pillanatok amikor nagyon jól helyt kéne állnunk, de leblokkolunk a kihívást jelentő pillanatban, megijedünk, és nem tudjuk kihozni magunkból a legjobbat. Aztán nagyon bánt az egész, rágódunk rajta, mert tudjuk magunkról, hogy többre vagyunk képesek, és nem értjük, hogy miért történik velünk mindaz amitől leblokkolunk annyira, hogy még azt is elfelejtjük amit tudunk.

Amy Cuddy neves harvardi szociálpszichológus könyve megmutatja, hogyan érhetjük el, persze gyakorlással azt a lelkiállapotot, amelytől magabiztosan, meggyőzően tudunk viselkedni egy komoly és téttel járó helyzetben, például ha munkatárgyalásra, állásinterjúra kell mennünk vagy beszélnünk kell nyilvános eseményen.
A kötet feltárja tudományos pontossággal, az életből vett példákkal a kapcsolatot test és lélek között, és közérthetően elmagyarázza, mit mutat a testbeszédünk, kik vagyunk, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben és mindezek tükrében milyennek lát bennünket a környezetünk.
Ajánlom mindazok figyelmébe, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése