▼
2011. június 8., szerda
Marhapörkölt burgonyával
Ebben az ételben semmi különleges nincs, de mi nem is szeretjük a "flancos", ízvilágunktól távoleső, nagy tányéron nagyítóval keresendő ételeket, és ezekről áradozni, mint ahogy a gasztrosznobok teszik. Ez egy egyszerő marhapörkölt amit minden magyar ember - a húst szeretők - igen kedvelnek. Ennek az alapanyagaiért nem kell bejárnom "tolnát-boronát" .
Nekünk mindig van hozzá étvágyunk, tavasz ide vagy oda. Aki unalmasnak tartja biztos, hogy átsiklik a bejegyzésem felett, de aki szereti, neki jó étvágyat kívánok, hozzá ha elkészíti.
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír, 1 fej főzőhagyma (hogy valami friss is legyen benne), 1 gerezd fokhagyma (van ebből is új), 1 csapott ek. pirospaprika, 1 paradicsom, 1 csöves paprika (ha nagyon csípős, akkor csak egy pár karika), só, bors 1 dl vörösbor, 1 kg újburgonya
A húst megtisztítom, megmosom és nagyobb kockákra vágom. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, és a hagymát a karikára vágott zöldpaprikát megfonnyasztom benne, beleteszem a fokhagymát egy pillanat alatt megkapatom hozzáteszem a pirospaprikát és azonnal hozzáadom a húst is. Pár percig kevergetem, hogy a hús minden oldalról átsüljön. Beleteszem a kockára vágott paradicsomot is, sózom, borsozom és még tovább píritom. Felöntöm a borral és fedő alatt párolom. Később vizet is öntök alá, de mindig csak keveset, mert nem főtt húsnak kell lennie, , mert a pörkölt rövid lében párolt hús. Ha a vizet elfőtte és már majdnem puha, zsírjára sütöm, lepirítom és megint kevés vízzel teljesen puhára főzöm.
Főtt burgonya illik hozzá, de lehet galuska, rizs vagy makaróni is.

Szia!Játékra hívlak!Nézz be hozzám!
VálaszTörlésKöszi, megpróbálok eleget tenni a hívásodnak.
VálaszTörlés