▼
2018. november 6., kedd
Paradicsomos csicseriborsó ragu bulgurral
Sok alapanyagot kipróbáltam már, de mindig megmaradok azoknál amelyek hasonlóak a magyar ízvilághoz, lehet belőlük olyan ételeket készíteni, ami annak megfelel. Így vagyok a bulgurral és a csicseriborsóval is, ezeket szeretem.
A csicseriborsót - két pohárnyit - ha nem konzervből készítjük, akkor egy éjszakát áztatni kell, majd jól átmosni, leszűrni és tiszta vízben pici sóval megfőzni - 25-30 perc. De ha konzervből készítjük, akkor azt nem kell főzni.
Hozzávalók: 4 adag
1 konzerv Bonduelle csicseriborsó (26,5 dkg), 25 dkg bulgur, 15-20 dkg füstölt fött tarja, 2 kis doboz sűrített paradicsom, 2 db nagyobb nyers paradicsom, pár karika erős zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl olaj (lehet kevesebb is), 1- 1 kávéskanál borsikafű és bazsalikom, só.
A vöröshagymát apróra vágtam és az olajban elkezdtem dinsztelni, kb. félidőben hozzáadtam az apró kis kockákra vágott sonkát azzal is tovább pároltam, majd az apróra vágott fokhagyma következett és utána rögtön a sűrített paradicsom. Jól összekevertem és hozzáadtam az apróra vágott nyers paradicsomot is, fűszereztem, sóztam és fedő alatt takarékon összefőztem és a végén belekevertem a leszűrt, megmosott csicseriborsót és ezzel is még pár percig főztem.
A bulgurt jól megmostam, leszűrtem és vízben kevés sóval megfőztem. Leszűrtem és nagyon kevés olajjal összekevertem. Tálaltam a bulgurt a ráhalmozott raguval, díszítettem bazsalikomlevéllel - ami nem annyira szép, eleven, mert már mélyhűtőben tartottam, mert most éppen nincs itthon cserepes bazsalikom.
Adható rizzsel, de tésztával is pl. orsó, szarvacska, penne stb.

Nagyon finom, ízletes lehet! Bulgurt már többször csináltam, de csicseriborsót még nem, és nem is ettem még. Szívesen megkóstolnám, mert nem is tudom, hogy milyen az íze :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin valóban finom volt. Próbáld ki egyszer a csicseriborsót, biztos, hogy ízleni fog. Íze olyan mint a felesborsó vagy sárgaborsó - ha egészben lenne - csak jóval nagyobb szemek. Szívesen megkínáltalak volna, de már elfogyott.
TörlésKöszi Lívia, valamikor biztos ki fogom próbálni. Most hajdinát főztem - Márton napra -, ezt is most először :-)
TörlésHajdinát még én sem főztem, de majd ezt is kipróbálom. Mostanában érdekelnek ezek a régi hagyományos alapanyagok.
Törlés