2011. március 16., szerda

Fasírozott bazsalikomos-zöldséges paradicsomszósszal burgonyával



Sokféle paradicsomszószt ismerek, és anélkül, hogy elfogult lennék a saját kreációmtól, mégis azt kell, hogy mondjam az enyémet szeretem a legjobban. Talán azért, mert amit csak lehet - így ezt is - én feldúsítom. Ezt pld. zöldséggel, de ha kifőtt tésztához készítem, akkor még kockára vágott sonkát is teszek bele.

Hozzávalók:
Fasírozott
60 dkg sertéstarja, 1 tojás, 1 szikkadt zsemle, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tk. őrölt pirospaprika, bors, só, olaj a sütéshez és egy ek.-nyi a vöröshagymához, zsemlemorzsa
Paradicsomszósz
1 üveg (36 dkg) natúr sűrített paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 szelet zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 6-8 friss bazsalikomlevél vagy 1 tk. morzsolt, bors, só. 4 ek. olaj
Köretnek még 80 dkg burgonya

A húst megmosom, leszárítom, ledarálom. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom. Az 1 ek. olajban a vöröshagymát megdinsztelem beleteszem a fokhagymát, és már le is húzom a tűzről. A beáztatott zsemlét jól kinyomkodom. A hússal az összes hozzávalót jól elkeverem termetes gombócokat készítek, megforgatom a morzsában, kissé lelapítom, és bő forró olajban kisütöm.
A szószhoz a zöldségeket megpucolom, és nagylyukú káposztareszelőn lereszelem. A vöröshagymát, fokhagymát, bazsalikomlevelet apróra vágom. Az olajban a vöröshagymát megdinsztelem, beleteszem a fokhagymát és egy pillanat után a zöldségeket is, sózom, borsozom, és tovább párolom kb. 15 percig. Beleteszem a sűrített paradicsomot
felöntöm kb. 2 dl vízzel, és lassú tűzön főzöm mig elfő a leve. A vége felé beleteszem a bazsalikomot
A burgonyát apró kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és forró olajban megforgatom, kissé összesütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése