2011. április 28., csütörtök

Paradicsomos krumpli rántott hússal


A nehéz laktató húsvéti ételek után egy kis fele ilyen, fele olyan étel. A paradicsomos krumpli könnyűnek mondható, a rántott karaj viszont laktató. Szeretjük mind a kettőt.
Többet nem is kell róla írnom, mert úgy gondolom, hogy egyik sem tartozik a nehezen elkészíthető ételek közé.

Hozzávalók:

4 szelet rövid karaj (csont nálkül), nettó 36 dkg sűrített paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma vagy 4 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. morzsolt bazsalikom és egy-két levél friss bazsalikom, 2 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek. olaj, a panírozáshoz liszt zsemlemorzsa, tojás, olaj a sütéshez

A burgonyát megpucolom, megmosom és karikára vágom, sós vízben felteszem főni. Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, pici sót. Elkészítem a sűrítő anyagot. Az olajban gyengén felfuttatom a lisztet, beleteszem a paradicsomot, jól kikeverem és a krumplira öntöm, ízesítem a bazsalikommal és összefőzöm, kb. 5 perc alatt.
A húst klopfolom, majd a szokásos módon sózom, lisztbe tojásba és morzsába forgatom és forró olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése