2011. április 27., szerda
Sonkás (húsvéti) tészta
Minden évben húsvétkor 2 db egyenként kb. 1 1/2 kg-os kötözött sonkát veszünk, mert a húsvét utáni héten is még enni akarunk belőle. Ugyanis a boltokban készre főzött, egész évben kapható kötözött sonka meg sem közelíti a húsvétra készített füstölt, nyers sonkákat.
Most még az egyik db sem fogyott el, mert nem voltunk itthon húsvétkor. Így elsőként a tésztára kitaláltam egy finom rávalót, ami saját kreációm. Így teszek majd a még megmaradt sonkával, mert nem csak kenyérre vagy kalácsra tehető tojással és tormával.
Hozzávalók:
20 dkg húsvéti sonka (amit mi magunk főztünk), 25 dkg olasz durumtészta (kagyló) 2 db fött tojás, 1 kis fej vöröshagyma vagy 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pritamin paprika (nekem van a mélyhűtőmben kockára vágva), 3 db paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 1 tk. morzsolt bazsalikom, és néhány levél friss bazsalikom, 0,6 dl olaj
A sonkát 1 cm-es vastagságú szeletekre, majd csíkokra és azután kockára vágom. A tojásokat megfőzöm. A paradicsomot forró vízben blansírozom, lehűtöm és a héját lehúzom. A sajtot lereszelem. A hagymákat megpucolom apróra vágom és kissé megdinsztelem az olajban, majd beleteszem a kockára vágott paradicsomot, sót, borsot, morzsolt bazsalikomot, a sonkát, pritamin paprikát és összepárolom. Akkor jó, ha már nem látszik a nyers paradicsom, és szaftos. A végén belekeverem a lereszelt főtt tojást. A tésztát sós forró vízben kifőzöm, leszűröm kevés olajban átforgatom és tálalom a tészta tetején a sonkás keveréket a sajttal és az apróra vágott bazsalikomlevéllel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom és nagyon gusztusos.
VálaszTörlésKöszönöm a dicsérő megjegyzést.
VálaszTörlés