2011. július 2., szombat

Húsos, zöldséges, fetás töltött lasagne paradicsomos öntettel


Nem az olasz tésztából van, hanem réteslapból, mert hogy abból is lehet, és semmivel sem rosszabb annál. Ezt akkor szoktam készíteni, amikor se időm, se kedvem órákat a konyhában tölteni, mert lássuk be, bármennyire is szeretünk sütni-főzni, azért nincs mindig egyformán jó kedvünk hozzá. Ilyenkor olyan finomságot készítek amibe csak összekeverem a hozzávalókat és a sütőben elkészül magától.

Hozzávalók:

4 réteslap, 25 dkg feta sajt, de más sajt is jó, akár reszelten is, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl vagy 1/2 dl tejszín,  2 ek. olaj, 6 paradicsom, 1 ek ketchup, 1/2 csokor snidling, pár levél baszalikom, őrölt bors, só, 20 dkg friss zöldborsó, 25 dkg sonka

A paradicsomot forró vízbe teszem pár percre, leszűröm és a héját lehúzom, feldarabolom. A zöldborsót blansírozom, és durvára töröm botmixerrel. A snidlinget, bazsalikomot apróra vágom. A sonkát ledarálom. Az 1 ek. olajban kissé lepirítom a sonkát, beleteszem a fokhagymát, zöldborsót kissé párolom, lehúzom a tűzről és hagyom kicsit hülni. Hozzáteszek 1,5 felvert tojást, az apróra vágott sajtot vagy reszeléket, tejfölt a snidlinget, borsozom, sózom és jól összekeverem.
A réteslapot 2-2 db-ot nedves konyharuhára teszem, megkenem olajjal és a felém eső szélére teszem hosszú csíkban a tölteléket és a két oldalsó szélét kicsit behajtva feltekerem. A két tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe teszem tojással megkenem és közepes hőmérsékleten pirosra sütöm.
A paradicsomot 1 ek. olajba teszem, teszek hozzá ketchupot, 1 reszelt fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, sót, borsot és kissé összepárolom, enyhén darabos maradjon, de azért lehessen kanalazni, de ne legyen vizes.
Laktató, bő négy adag ha a két göngyöleget félbevágjuk, de még 3-3 részre vágva is elég.
Mellé és a tetejére kanalazom  a paradicsomos öntetet.

2 megjegyzés: