Igen, az étel elnevezése nem biztos, hogy jó. Olvastam és hallottam is a tv-ben egy gasztro műsorban, hogy helyesebb lenne a hal-lé, mert nem a halásznak van leve, hanem a halnak. Na de félretéve ezt a kis kitérőt, most nem írok receptet, mert már van ez az úgynevezett nyári "halászlém" a blogomban.
Most is a férjem kedvében jártam csak most a szülinapja volt, a többit majd később még beteszem.
Olvashatjátok ITT
Isten éltesse a férjedet!
VálaszTörlésNagyon szép lett a halászléd, szép paprikás, a miénk is hasonlóan szokott kinézni, csak mi tésztával szoktuk enni, bajai módra :-)
Nagyon finom lehetett, és nagyon szeretem, jó erősen :-)
Köszönjük Katalin. Igen, finom volt - a férjem szerint - ugyanis én nem vagyok nagy halászlé kedvelő, sőt... A sült vagy rántott halat szeretem, de csak a süllőt meg a pisztrángot.
TörlésIsten éltesse a férjedet, Lívia!
VálaszTörlésNevezzék, aminek akarják, nagyon guszta lett ez a halétel!:) Én pedig imádom!:)
Köszönjük Roza. Így van ahogy írod "Nevezzék, aminek akarják..." mi maradunk a halászlé elnevezésnél. Tudod, "egy fecske nem csinál nyarat." Örülök, hogy imádod, akkor biztos sokszor készíted.
Törlésha én főzöm a halászlét már én is sűrítményekből főzöm/főztem az utóbbi időkben és csak a szeletek jönnek bele a végén, már nincs kedvem nagy pancshoz nekem sem.
VálaszTörlésMost, meg hogy felfedeztük 4 éve a Szálkabárt, na azóta már nem is főzök halászlét, mert felesleges:-)))
A tiédnek gyönyörű lett a színe, én például szeretem benne a gyufatésztát is :-))))
Egyszerű és nagyszerű megoldás a halászlésűrítmény, és a halászlé alappor. Köszönöm amit írtál róla. Elsősorban a férjemnek készítem, de ő nem szereti a bajai tésztás változatot.
Törlés