2011. február 12., szombat

Rakott krumpli


Sokféle rakottkrumlit ismerek és készítek, mint például, a halas, sonkás, kolbászos, csirkés-almás, karfiolos, pulykahúsos-bazsalikomos stb. Most az általam hagyományosnak nevezett - legalábbis a többihez képest annak mondható - változatot készítettem el. Talán ez az amit a legtöbben szeretnek, de ez izlés dolga, mert ha valaki nem eszik húst, akkor nyilvánvaló, hogy a zöldségeset részesíti elönyben.

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 40 dkg kolbász /ki mit szeret, lehet debreceni, vagy lángolt/, 4 db tojás, 1 doboz tejföl, 3 ek olaj,  10 dkg margarin, só

A burgonyát meghámozom, megmosom és végony karikára vágom. A tojásokat megfőzöm sós vizben, hideg vizet engedek rá és hagyom benne kis ideig, mert így könnyen lejön a héja. A kolbász bőrét lehúzom és vékonyan felkarikázom. Egy legalább 10 centi magas sütőtál aljába öntöm az olajat, ráteszem a krumpli felét, szépen elrendezve, hogy egyeletes vastagságban terüljön, és megsózom. Rárakom sorba vagy körbe - kinek milyen a tálja - a kolbászt, majd a tojásszeletelővel felszeletelt tojásokat, szintén szépen egyenletesen. Rárakom a maradék krumplit, megsózom és rákanalazom a tejfölt, a tetejére pedig pici kupacokban a rámát. Betakarom alufoliával és az előmelegített sütőben kb. 30 percig közepes hőmérsékleten sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése