2011. március 9., szerda

Rántott hosszúkaraj vegyes körettel


A magyar éttermek étlapján - na nem a most felkapott új hullámos, megújultnak nevezett éttermekre gondolok, ahol nagy tányéron nagyítóval keresett ételek kaphatók és jó drágán - még találkozhatunk vele és persze otthon ha mi készítjük, mert valljuk be, bizony mi magyarok a rántott húst nagyon szeretjük. Nem véletlen, mert ez olyan "emberes"étel, amire lehet azt mondani, hogy ez ennivaló.

Hozzávalók:

4 db sertés hosszúkaraj, 80 dkg burgonya, 20 dkg rizs, 2 egész tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj a sütéshez,  3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem - és ízlés szerint lehet hozzá valamilyen savanyúság vagy saláta,

A burgonyát, fokhagymát megpucolom. A burgonyát kockára a fokhagymát félbe vágom és sós vízben felteszem főni. Ha megfőtt leszűröm és a kevés olajban picit megkapatott petrezselyem felével összekeverem.
A rizst megmosom, leszűröm és bő sós vízben felteszem főni, úgy mint a zacskós rizst. Ne legyen se kemény se túl puha. Leszűröm, finoman összekeverem  kevés olajjal, az apróra vágott petrezselyem felével, és gombócot formázok belőle.

A húst megmosom, leszárítom, glopfolom és megforgatom lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd a forró olajban megsütöm.
Tálalom a húst a köretekkel és savanyúsággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése