2011. április 3., vasárnap

Majonézes, halas uborkatorony


Még most vettem észre, hogy ma nálunk túlteng a hal,, uborka, majonéz, tejföl, tejszín. De valahogy nem bánjuk, mert mindegyiket szeretjük. Mert egyik a főétélbe, a másik a  délutáni ételbe került a harmadik a vacsorába  és volt ami mindegyikben szerepel. Hát ez van ma véletlenül így jött össze, túl sok zöldféle volt itthon és nem akartam, hogy elfonnyadjon.

Hozzávalók:

1 kigyóuborka, 1 doboz olajos hal, 1 kis tubus majonéz, 1 citrom, 1 kaliforniai paprika, kaporágacskák

Az uborkát megmosom, szárazra törölöm, végeit levágom,majd csíkosra hámozom hosszában, minden második sávban hámozok. Keresztben kb. félcentis karikákra vágom. A paprikát is megmosom, leszárítom, és a húsát kockára vágom. A halat lecsöpögtetem, kisebb darabokra töröm. A citromot megmosom, megtörlöm és vékony karikákra vágom.
Egy tálalótányérra rakom az uborkákat és mindegyikre nyomok egy kevés majonézt, teszek rá halat, majd megint uborka, majonéz, hal, és ismétlem még egyszer. Tejejükre citromkarikát teszek (ringligyűrű is lehet egy kis majonézre, de ha nincs úgy is
 jó), megszórom a paprikával, és kerülhet még mellé egy kis jégsaláta is. A tornyok tetejére pedig kis kaporág.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése