2011. április 1., péntek

Tojásos-zöldséges ragu

 
Akár húsvéti egytálétel is lehetne ez a laktató, de mégis üde zöldséges finomság. Nem új zöldségekből van, mert az sajnos még hazai nem kapható, csak a petrezselyem és a snidling friss benne, de hatásában, látványában - azért ízeiben is - a tavaszt idézi.

Hozzávalók:

60 dkg burgonya, 50 dkg karfiol, 20 dkg sárgarépa, 4 tojás, 1/2 csomag snidling, 1/2 csomag petrezselyem, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg liszt, 1 dl tejszín vagy tejföl, só, őrölt fehér bors

A burgonyát meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm. A karfiolt rózsáira szedem (nálam már így van, mert a mélyhűtőmből vettem ki), a sárgarépát karikára vágom. Felforralok kb. 3/4 liter vizet, sózom és beleteszem a karfiolt, forrástól számítva, félig letakarva, (hogy a puffasztó gázok távozzanak belőle) főzöm kb. 8 percig, ekkor beleteszem a sárgarépát is, és még főzöm 8 percig. Ekkor kiszedem a karfiolt, ha a répa még túl kemény lenne, akkor kicsit tovább főzöm. A tojást 10 perc alatt keményre főzöm. Ha a burgonya megfőtt leszűröm és letakarva tartom, a répát szintén. A zöldség levéből kb. 1/2 litert meghagyok. A petrezselymet, snidlinget felaprítom.
A lisztet a vajban kicsit felfuttatom, felöntöm a zöldség levével, belekeverem a snidlinget a petrezselyem felét, sózom, borsozom. A karfiolt, sárgarépát, burgonyát beleteszem a szószba, az egészet egy nagyobb tálba rakom, a megtisztított félbevágott tojásokat a tetejére teszem, megszórom snidlinggel, petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése