2011. május 1., vasárnap

Színes jégsaláta húsvéti sonkával, pikáns öntettel


Szeretjük a salátákat pedig elsősorban a reformkonyha javasolja, hogy sokat együnk belőlük, és mi azért nem csak ezen élünk. Hagyományos táplálkozást folytatunk, de nem mondjuk azt, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy zöldségeken rágódjunk, mert mindenre szüksége van a szervezetnek. Pláne így tavasszal, amikor már mindenki nagyon ki van éhezve a zöldre. Húsvéti sonkám pedig még mindig van, de nem azért mert nem kelendő, hanem azért, mert mindig annyit veszünk, hogy a húsvét hétfő után is legyen még egész végig a héten, sőt... és ilyenkor már nem a kalácson, kenyéren tojással, tormával.

Hozzávalók: 6-8 adag

1 fél fej jégsaláta, 20 dkg sonka, (1/2 cm-es szeletekre vágva), 4 szem burgonya héjastól, 1 csokor újhagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. citromlé, de borecet is lehet, 1 tk. mustár, 1 tk. méz, só, őrölt bors, 2 fött tojás, 3 dl joghurt
A jégsalátát megtisztítom, kivágom a torzsáját és megmosom, lecsurgatom, felszeletelem vékonyra és leszárítom. A burgonyát megfőzöm, kihűtöm, meghámozom és kisebb kockára vágom. A retket megmosom és héjastól vékonyan felszeletelem. A hagymát is megpucolom és vékony karikára vágom. A fokhagymát pépesre reszelem. A sonkát apró kockára vágom. A fött tojást lereszelem.
Elkészítem az öntetet: a joghurtot citromlét, fokhagymát, tojást, mustárt, mézet, sót, borsot jól összekeverem.
A saláta hozzávalóit tálba teszem finoman összeforgatom az öntettel és behűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése