2011. június 4., szombat

Kapros-sonkás-édesköményes túrókrém rozskenyérrel


A tejtermékek közül a joghurt mellett a túró is a kedvencem. Nagyon sokféle étel készíthető belőle. Nem csak a fenti kettő, hanem minden tejtermék harmonikusan  egészíti ki a gabonából és a növényekből készült ételeket, és mint itt ebben a receptben illik bele a finom sonka is. Sajnos aki tejcukor érzékeny neki mindezt hiába mondom...

Hozzávalók:

40 dkg túró, 1 édeskömény, 25 dkg natúr krémsajt, 2 dl tejföl, 20 dkg sonka (ki melyiket szereti), 8 szelet rozskenyér (de ez is lehet ízlés szerinti), só, őrölt bors, 1 csokor kapor, 1 nagyobb paradicsom,

Megtisztítom az édesköményt (leveleiből félretehetünk díszíteni). Sós vízben megfőzöm 6-8 perc alatt, majd apróra vágom. A túrót villával összetöröm, összekeverem a krémsajttal és a tejföllel. Sózom, borsozom belekeverem a már előzőleg megmosott és leszárított, apróra vágott kaprot, és az apróra vágott sonkát is. Tálaláskor a kenyérszeletekre halmozom, tetejüket díszítem az édesköménnyel, paradicsommal, kaporral esetleg metélőhagymával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése