2011. június 26., vasárnap

Körömpörkölt


A körömpörkölt a férjem egyik kedvence, és mivel pénteken a neve napja volt (Iván), így azt mondta, hogy vasárnapig a kedvenceit fözzem, addig névnapozik. Teljesítettem, de az igazi az volt amikor régebben a kertben bográcsoztunk. Igy is nagyon finom lett, azt mondta viccből, hogy öreg koráig emlegetni fogja, mert ilyen finom még nem volt, pedig én mindig egyformán készítem - ja és nem vagyunk fiatalok.

Hozzávalók:

1 kg sertésköröm (első), 5 ek olaj vagy ízlés szerint zsír, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöld csöves paprika, 1/2 kaliforniai paprika, 1 kisebb paradicsom, őrölt pirospaprika, bors, só, 1 kg újburgonya

A körmöket tisztára mosom az izületeknél darabolom. Az olajban minden oldalán lepirítom a körmöket, majd kiszedem. Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem, beleteszek pár karika zöldpaprikát (enyhén csípős legyen), a kockára vágott piros színű
 paprikát, fokhagymát, sót borsot a pirospaprikát a paradicsomot darabokra vágva, és visszateszem a körmöket. Felöntöm vízzel bőven és olyan puhára főzöm, hogy a hús a csontról leváljon. Leve bőséges, de sűrű szaft legyen, hogy a fött krumplival tudjunk mit beszívatni, amikor elnyomkodjuk benne.
A fött krumplival tálalom és savannyúság lehet hozzá tetszés szerinti.

3 megjegyzés:

  1. Nálunk is a napokban volt körömpörkölt:)

    VálaszTörlés
  2. Jártam az oldaladon és láttam, olvastam. Nálunk a férjem egyik kedvence a körömpörkölt. Mivel pénteken volt a névnapja így azt mondta, hogy három napig névnapozik és készítsem a kedvenceit. Ez volt az egyik.

    VálaszTörlés
  3. Szia!Játékra hívlak!Nézz be hozzám!

    VálaszTörlés