2011. október 26., szerda

Szűzpecsenye fűszeres bébirépával burgonyával


Még az is aki olyan sokféle ételt ismer és süt-főz mint én is felteszi a kérdést, hogy mit együnk ma? Eszembe jutott, hogy van a mélyhűtömben szűzpecsenye, na nem olyan sűrűn, mert nem egy olcsóság, de azért néha megengedjük magunknak. Répám is volt itthon - az mindig van - így adodott, hogy a többi hozzávalóval egy finom étel kerekedjen ki.

Hozzávalók: 4 adaghoz
12 szelet szűzpecsenye (3-3 fejenként, mert nem nagyok), 40 dkg bébirépa, (konzerv is jó) 2 kápia parika, 80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem

A húst kiveszem a mélyhűtőből már jóval a készítés előtt és hagyom, hogy felengedjen, majd a forró olajban hirtelen fehéredésig sütöm, sózom, borsozom, hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát és párolom pár percig, majd félrehúzom és a húst kiszedem. A pici répákat és a kockára vágott paprikát, az apróra vágott vöröshagymát a visszamaradt olajba teszem, sózom, borsozom és párolom. Közben a megpucolt burgonyát hasábokra vágom és sós vízben megfőzöm. Amikor a zöldséges egyveleg már jó félig puha rárakom a tetejére a húsokat és lefedve tovább párolom mig a hús is puha lesz.
Megint kiszedem a húsokat és összekeverem a fele részében a krumplival.
Tálalom a hússzeletek mellé a köretet, kissé különválasztva a kétfélét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése