2011. december 19., hétfő

Grízes tészta házi baracklekvárral

A közelgő ünnepekre való tekintettel, - mert lesz bőven eszem-iszom, -csináljunk helyet a gyomrunkban, és kíméljük legalább ezen a héten. Együnk könnyű és egyszerű ételeket. Én ezzel kezdem, és nem csak a leírtak miatt, hanem azért is mert egész évben szeretem, a finom általam készített kajszibarack lekvárral.

Úgy gondolom, hogy nem kell leírnom a hozzávalókat, mert ezt az egyszerű ételt minden magyar háziasszony ismeri és talán készíti is - már aki szereti.

2 megjegyzés:

  1. Jajj, Lívia, de szívesen ennék most grízes tésztát... De sajnos a cukrom miatt nem igen tehetem meg:( Nagyon guszta!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Roza, szerintem ehetsz, mindent ehetsz, de mértékkel. Ne legyél szomorú, mert akinek problémája van a cukrával, és ajánlatos diétáznia, az nem azt jelenti, hogy ezt vagy azt nem ehet. Nem tudom, hogy milyen fokú a "betegséged", elég a diéta vagy tabletta kell vagy már inzulin az amit be kell tartanod, vagy szednek vagy beadnod. Ez nem mindegy. De gondolom, hogy valamilyen orvosi ellenőrzés már van, hiszen tudsz erről a bajodról. Akkor viszont az orvos elmondta, hogy hogyan éljél, és nem hiszem, hogy azt mondta, hogy nem ehetsz ezt vagy azt.

    VálaszTörlés