2011. december 2., péntek

Karácsonyi díszek, tárgyak

Karácsonyi függő dísz

Tehetjük karnisra, kilincsre, szekrény nyitó gombjára, bárhová ahol lóghat.
Mérete: kb. 50 cm (ez függ attól, hogy milyen hosszúra hagyjuk a szálakat amin lógnak a kis filc figurák)
Anyaga: 1 nagyobb (családi) gyufásdoboz vagy bármilyen kb. 8x10-12 cm-es lapos papirdoboz, maradék filcek, sárga, rózsaszín, zöld, aranyflitter, vastagabb arany hímzőszál, gyöngyfonal (zöld, sárga, rózsaszín, barna), kis piros textil a doboz becsomagolásához, pár szem sárga kásagyöngy, arany-zöld-piros szálas színes szalag a csomag átkötéséhez, és lehet rákötni kész díszeket is - én is tettem kettőt is.
Rajzoljanak egyszerű alakú fenyőfát, csillagot, harangot, üstököst, angyalkát kartonpapírra, vágják ki, használják sablonként és ennek alapján szabják ki a formákat a filcből. Mindegyikből 2-2 lap kell. A lógó figurákat varrják össze sűrű, pici pelenkaöltésekkel, de csak a csillagot -  az előlapra varrjuk vagy ragasszuk rá a flittereket, ha varrjuk, akkor azt az összevarrás előtt - az üstökös, harang, angyalka alja, karja nyitva marad A fenyőfát is így készítjük, de azt ki kell tömni, fokozatosan tömünk varrunk, és végül bevarjuk a végét. Hagyjunk törzset a fa végén amit belefogunk a barna filcbe mintha cserépben lenne.Felerősítjük a dobozra. Az anygyalka fejére glóriát ragasztunk flitterrel, a nyakába aranyszálat kötünk és aranyszálon lógnak a figurák is. A harangra a felfűzött gyöngyöt fölülről ráhúzzuk.

Fenyődíszek




Angyalkák
Csillagok

Ezeknek az elkészítését nem írom le, mert aki tud horgolni  már biztos, hogy készített ilyet, aki pedig még soha nem horgolt és hamarjában nem is fog tudni, neki hiába írom. De ötletadónak azért jó. Az én fenyőfámon csak az általam készített horgolt, varrott, filc és egyéb textil, pici toboz, és mézes díszek vannak. Eléggé színes, vegyes, de én ezt szeretem.

Horgolt szalvétagyűrű a karácsonyi szalvétán


Mikulás

Méretük: 8x6 cm, 8x4,5 cm
Anyaga: piros, fehér, rózsaszín maradék filc, mozgó szemek, ragasztó, gyöngyfonal.
Megrajzoljuk az egyszerű kis formákat. Az alján nyílást hagyma összevarrjuk sűrű, apró pelenkaöltésekkel ráragasztjuk a szakállat, bajuszt, orrot, szemet, és akasztót teszünk rá. Azért hagyjunk az alján nyílást, hogy így újjbábként is használhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése