2011. december 18., vasárnap

Mézeskalács házikók

Az alábbi házikókat inspirációnak szánom, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez, még van idő karácsonyig.
Lehet kapni komplet garnitúra kiszúróformát, de készíthetünk kemény kartonpapírból is sablont. (2 elő- és hátlap, 2 oldallap, 2 tetőlap, 1 ajtó, 2 kéménylap) Díszíthetjük  tojásfehérje+porcukor pár csepp citromlé keverékéből készült glazúrral, díszíthetjük mindenféle cukorka bogyókkal stb. A lapok összeragasztása is a glazúrral történik.
Egyszerű lapokból vannak. Képzeletünknek csak a fizika törvénye szab határt. Ez az a feladat amikor jól jön egy kis képesség a tárgyak térben való elképzeléséhez. De menni fog, mert nem ördöngösség, különösen azoknak, akik már gyakorlottak a mézeskalács készítésében.
Itt különböző méretek vannak, de adok egy méretet és sablon rajzot  (mérleg nevű olvasó adta a http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites?page=3 oldalon. Ezen az oldalon van egy jó recept és videó is a készítésről.
oldalfalak 2 db 10x17 cm, 1 oromfal, 1 hátfal azonos méret 11x10 cm, tető 2 db 18x10 cm, alap 1 db, kémény 2 db 1x3,5 cm (cserép nem fontos, lehet irókázni a cukormázzal, de ha akar valaki csinálni, akkor 56 db 2x3 cm) ablakot, ajtót vágunk derelyevágóval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése