2012. március 26., hétfő
Gombás sonkás paradicsomos spagetti
Közeleg a húsvét sonkát eszünk sonkával. Most még előtte, aztán akkor, és utána is - ha még marad.
Hozzávalók: 4 adag
30 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20 dkg sonka, 10-14 dkg paradicsompüré, 15 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj vagy vaj, pici cukor vagy édesítő ha valaki igényli, só, bors, morzsolt bazsalikom vagy friss, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
A gombát megpucolom, szeletelem, a sonkát vékony csíkokra vagy kockára vágom. A hagymákat is megpucolom és apróra vágom. Az olajban megdinsztelem a hagymákat, bele a sonka ezzel is kicsit sütöm, majd következik a gomba, só, bors, bazsalikom, és a saját levében megpárolom fedő alatt, beleteszem a sűrített paradicsomot és készre, sűrűre sütöm. A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, átforgatom kevés olajban, tányérokra rakom tetejére teszek a gombás szószból, és megszórom a reszelt sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom tud lenni a sonka bármilyen formában de így tésztával különösen. Guszta!
VálaszTörlésIgen, mi is nagyon szeretjük a sonkát, a finom igazit, amit én főzök meg. Köszönöm Éva.
TörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Erika.
TörlésSzia! Játékba szeretnélek hívni! :)
VálaszTörléshttp://tucsokbogar.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat.html