2012. március 26., hétfő

Gombás sonkás paradicsomos spagetti


Közeleg a húsvét sonkát eszünk sonkával. Most még előtte, aztán akkor, és utána is - ha még marad.

Hozzávalók: 4 adag
30 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20 dkg sonka, 10-14 dkg paradicsompüré, 15 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj vagy vaj, pici cukor vagy édesítő ha valaki igényli, só, bors, morzsolt bazsalikom vagy friss, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,

A gombát megpucolom, szeletelem, a sonkát vékony csíkokra vagy kockára vágom. A hagymákat is megpucolom és apróra vágom. Az olajban megdinsztelem a hagymákat, bele a sonka ezzel is kicsit sütöm, majd következik a gomba, só, bors, bazsalikom,  és a saját levében megpárolom fedő alatt,  beleteszem a sűrített paradicsomot és készre, sűrűre sütöm. A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, átforgatom kevés olajban, tányérokra rakom tetejére teszek a gombás szószból, és megszórom a reszelt sajttal.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom tud lenni a sonka bármilyen formában de így tésztával különösen. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mi is nagyon szeretjük a sonkát, a finom igazit, amit én főzök meg. Köszönöm Éva.

      Törlés
  2. Szia! Játékba szeretnélek hívni! :)
    http://tucsokbogar.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés