2012. március 2., péntek

Lakástrend Kiállítás a Millenárison 2012. március 2-4

Az idén 15 éves Lakástrend Kiállítás és a Budapest Essential Looks közös trendfesztiválja. Születésnapjuk minden eddiginél többet nyújt.
A Budapest Essentials Looks divatbemutatóin három napon keresztül nézhetjük meg, hogyan látják a trendeket a Kepp Showroom, Tomcsányi Dóri, a Manier, a Daalarna vagy az esküvői ruhákat tervező Nagy Ágota, és még sok más tervező pld. az Artista csapata, akik már 20 éve erősítik a kortárs magyar divattervezés bázisát. Imre Kati, Rácz Nóra a ruhakollekciókat készíti, és Stampf Katalin a táskákat kiegészítőket. Budapesten és Bécsben is van üzletük. A Millenárison 2-án este 7 órakor lesz a bemutatójuk, de még ebben a hónapban 31-én a Designterminál szervezésében a "Gombold újra!" záróeseményeként divatbemutatón is láthatja a közönség szintén a Millenárison.
Hannabi alkotócsoport a cég vezető designerével Rácz Anikóval a Design Héten debütált "Gyönyörű magyar" nevű kollekciójával, amelyben a régi magyar bútorokhoz és azok motivumvilágához nyúlnak vissza. Az 1800-as évek magyar bútordarabjait hozták vissza, de modern anyagokból gondolták újra.
Az Év lakberendezője Lang Viktória lett, vele is találkozhatunk, élőben megmutatja hogyan dolgozik egy profi lakberendező. Egy otthont rendez be az Éva Magazin számára.
Bemutatkozik a modern magyar luxus is. Lesznek külföldről behozott luxusbútorok és mellettük a Wenga manufacture termékei. A országban ők készítenek luxusbútorokat kis szériában, kollekcióba rendezve tervezik.

A Lakástrend Kiállításon az idén megválasztott  Év ékszere is látható, amely a legjobb hazai ékszertervező munkájaként egy éven keresztül viseli majd a címet. 2011-ben alapította a PannonArts Design Galéria az Év ékszere díjat azzal a céllal, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a magyar ékszerművészekre. Nem csak a nagy ékszermárkák valamelyikét keresve egy bevásárlóközpontban találhatjuk meg a ajándéknak valót, hanem kis galériákban is találhatunk egyedi, különleges magyar ékszereket. 2011-ben a szakmai zsűri Varga Viktor HomoSapiens gyűrűjének ítélte az Év ékszere díjat.
Az idén az Év ékszere Vékony Fanni Keresztszemes című munkája lett. A szabolcs-szatmári keresztszemes hímzést idézi a bross.

A világban uralkodó trendeknek ma már a kortárs ékszer nem csak dísz, hanem képzőművészeti alkotás is.
A Millenáris parkban Szőke Gábor Miklós faménese is látható lesz. Láthatjuk hogyan működnek a térben, hogyan alkotnak egységes kompoziciót a nagy területen, vezetve a nézőt egyik pontról a másikra.

Kertészeti kiállítók is lesznek látványos belső épített kertjeikkel, fákkal, pázsittal, dombokkal és pihenőhelyekkel a Millenáris B csarnokában.
A tél végén a meteorológiai tavasz első napjaiban tavaszi tájat varázsolnak, ahol inspiráló kertépítési tippek mellett megtudhatjuk milyen kerti bútorokat szerezzünk be az idei szezonra.
http://www.lakastrend.hu/site.html
http://artistafashion.com/
http://www.wenga.hu/
http://www.pannonarts.hu/
http://www.danteempire.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése