2013. január 21., hétfő

Ruhánk színe sokat elárul rólunk - a pszichológusok szerint

Állítják, hogy nem csupán a divattrendek, de a karakterisztikus vonásaink is befolyásolják ruha választásunkat. Tehát lehet itt divat egy szín vagy fazon mindez sok nő esetében nem követendő, mert az egyéniség, a karakter, az alkat a meghatározó.  Nem új dolog, hogy nők is viselnek férfiakra tervezett ruhadarabokat, hiszen a blézer a férfi zakó nőies változata, de nadrágot is nagyon régóta viselünk. Szoknya és nadrág mellé is jól társítható. Én sem vagyok követője semmilyen divatnak, pontosabban csak azt veszem ki belőle ami nekem jól áll. Tehát egy az egyben nem követem, mert nem szeretem a sablont az egyenruhát. De a kiegészítőkkel még azonos színt és fazont is egyedivé tehetünk.
Minden színt meghatároztak már aszerint, hogy milyen hangulatot, érzelmet vált ki belőlünk. 
Íme a legjellemzőbb 7 szín és akik rajonganak érte ők milyenek is?

A piros dögös...
A piros színt kedvelők vadmacskák, egy nagy energiabombák, aktívak, szenvedélyesek, és mindig a jó oldalát látják az életnek. Ugyanakkor gyakran nagyon indulatosak, ezért vigyázni kell velük.








A nyugtató kék
A kék szín kedvelői nyugodt temperamentumukról híresek. Keresik a stabil kapcsolatokat, és inkább kerülik a túlzottan erőteljes impulzusokat. Tetteiket is a visszafogottság jellemzi.








A kifinomult lila

A lila szín kedvelői nagyra tartják az értékek közül a szépséget és a kifinomultságot. Az ilyen típusú ember gyakori hangulatváltozások áldozata.







Az érzékeny rózsaszín
A Barbie gardrobjából  öltözködő lányok. fiatal asszonyok érzékeny, lágy, gyengéd és nőies természetűek. A romantika nagy betűkkel szerepel a szótárukban, és sokszor tíz méterrel a föld felett járnak, élnek, épp ezért gyakran naívabbak a többieknél és könnyen csalódhatnak.












A bizakodó sárga
Ha valaki az irigység színének nagy rajongója, azt leginkább optimizmus, bizakodás és örök hit jellemzi. A sárga szerelmesei általában könnyen kötnek barátságokat, nyitottság és humor határozza meg  személyiségüket.









A magabiztos zöld 
Akik szeretnek rejtőzködő életmódot folytatni a kertben levő pázsit színének menedékében. Rendkívül szorgalmas egyéniségek, eltökéltek, magabiztosak, és mindig ésszerűen viselkednek. Nem éppen a tiszta romantika rajongói, sokkal inkább a karrierben és a munka szépségében hisznek.







A szégyenlős fekete

A szégyenlős fekete rajongók legtöbbször kerülik azt, hogy a figyelem középpontjában legyenek. Tudat alatti módon keresik azokat az embereket, akik védik őket a környezet tolakodó ingereivel szemben.  










Forrás: képek Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése