2013. augusztus 19., hétfő

Augusztus 20. Nemzeti ünnepünk színei rajtunk az otthonunkban, ételeinkben - aki szereti a piros-fehér-zöld színeket

Akinek kedvenc színei között van a piros-fehér-zöld, akkor hasonlóan az amerikaiakhoz - akik nagyon nemzeti érzelműek - öltözhet, dekorálhat, sminkelhet, főzhet ezekből a színekből válogatva. Nem kell a teljes trikolor, lehet csak egy-két szín, - ha öltözetről van szó, akkor igazítva  a harmadikhoz, de lehet akár mind a három is. Persze aki csak egyiket vagy másikat kedveli viselheti és biztos, hogy viseli is a hétköznapokban is és a lakásában is megtalálható. Nekem pl. kedvenc színem a zöld, nagyon sok növényem van, zöld tányérom is, a zöld szín megtalálható az asztalterítőmben is, dekorációimban, a konyhámban, előszobámban a tapétám színe is zöld - ez nem véletlen, mert Szűz jegyű vagyok, és nekik kedvenc színűk a zöld.


Még nagyon meleg van ezért lenge, kényelmes ruhában, cipőben mehetünk a szabadtéri programokra a holnapi napon vagy akár kerti parti is lehet otthon akinek van kertje, pláne ha még medencéje is, akkor még  fürödhet is.



Említettem, hogy a kedvenc színem a zöld, ami a szemhéjon is nagyon jól mutat és szép, különösen ha a szem is zöld, még jobban kiemeli. A szánkra mi is illene ilyenkor mint a piros rúzs. Arra azért figyeljünk, hogy a három színből azt használjuk ami a legjobban illik a ruhánkhoz.




Sokan rendeznek ilyenkor kerti partit, lehet az is a piros, a fehér és a zöld színeiben. A gyümölcsök közül itt van a most nagyon aktuális görögdinnye, ami önmagában is három színű.Lehet ételfestékkel színesre festett tésztasalátánk, pohárkrémünk háromféle gyümölcsből rétegesen pl. alul kivi középen kókuszos, fölül pedig eper. De készíthetünk fagylaltot is ami a három színből van. Paradicsomleves rajta egy bazsalikom szál. Vagy egy hegyes végű fagyi tölcsért ételfestékkel fessünk be pirosra tegyünk bele valamilyen fehér krémet és szúrjunk bele hozzáillő zöld fűszernövényt. Süteménynek sokféle színben készíthető muffin vagy ahhoz hasonló cupcakes. De pirosra festett mézeskalács fehér felirattal is szép és finom is.Vegyes zöldségköretek paradicsom, cukkini meg zöldborsó együtt egy kis sült csirkével - hogy hús is legyen.






 A lakásunkban, erkélyen, teraszon, kertben is lehetnek tárgyak, bútorok, növények a három szín valamelyikében vagy akár mind a három.




Forrás: képek Pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése