2013. december 27., péntek

Karácsony nálam - ételek, mézesek, dekorációk, kézműves apróságok - saját kezüleg

Ne várjatok nagy dolgokat, mert a hagyományok híve vagyok, így aztán a szokásos ételek kerültek az asztalunkra süllő rántva, halászlé, sült libacomb, bejgli, apró sütemény. Nem is kísérletezhetek mással, mert ezeket szeretjük. Karácsony első napján vendégségbe mentünk, így ez a nap ki is maradt a sütésből főzésből. De egyébként is előre dolgoztam pl. a süteményekkel, mézesekkel, ajándékokkal

Fenyőfánk általam készített díszekkel, ami eklektikus, de nekünk így tetszik.





Karácsonyi kaktuszunk, amely még karácsony után is sokáig virágzik





Egyszerű adventi gyertyánk
Kartonból kúp fenyő szizállal bevonva és ragasztott matricákkal

                                                    Csillárra aggatott díszeim                            Kandallón dekorációk


Kandallón a dekoráció egy részlete  
                                                                         Kandallón dekoráció részlet


Kandalló fölötti dekoráció                                 Mézes adventi gyertya
                                         
Mézes csillagok                                                  Mézes angyalok

Mézes fenyőfák
                                                 Mézes harangok, szívek
Filc illatbaba és párna vagy tűpárna 




Az ételek közül van amire nem volt idő, hogy lefényképezzem pl. a halászlé, a libaaprólék leves. A férjem így is morgolódott, mert úgy érezte, hogy fontosabb a fotózás, mint a tálalás. 

Libamáj, ezzel nem volt gondom, mert előre elkészült - nyersen, majd kisütve és kihűlve





                                    Libamájjal töltött gomba rizibizivel, boros mártással
Sült libacomb burgonyapürével, fűszeres aszalt szilvával - hasonló már van a blogomban a libacombot és a szilvát illetően.



Süllő rántva sült burgonyával tartármártással - de szoktam burgonyasalátával is készíteni. - ez is van már a blogomban.


Bejgli - van már a blogomban, nem is egyszer

Adventi szilvalekváros kifli vagy párnácska - ezt nagyon szeretjük, mert finom és a lekvárt is én főztem 

Áfonyás, vaníliás, tortadarás linzer



7 megjegyzés:

  1. Sok szép dolgot és finomságot készítettél! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves Katalin. Te is és a lányod is nagyon ügyes. Nagyon tetszettek a szaloncukraid, a finom italaid. Én is terveztem, hogy készítek, de most nem volt időm. Úgy volt, hogy kapok tesztelésre szaloncukrot, de kifutottunk az időből, vásárolni pedig nem szoktam boltit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Lívia, örülünk, hogy tetszettek a készítményeink :-)

      Törlés
  3. Vittem a szilvalekváros párnácska receptedet, valamikor megsütöm, nagyon guszta a képeden, gondolom a tésztája hasonló, mint a pozsonyi kifli tésztája:-))))

    VálaszTörlés
  4. Anikó örülök, hogy tetszett. Majd leírom a receptet a blogomban, ugyanis még nincs belőle. Mindig úgy szoktam csinálni, hogy amit még először teszek be - ez rendszerint az év végi ünnepekkor van - arról az ételről később írok receptet. Egyébként egyszerű. Többször is készítem egy éven belül, de még valahogy úgy alakult, hogy nem tettem be a receptet a blogomba.

    VálaszTörlés
  5. A szilvalekváros párnácska nekem is nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés