2014. március 23., vasárnap

Nem akar szerepelni a Michelin-kalauzban egy séf



Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.
Fredrick Dhooghe, a 't Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfje a Het Laatste Nieuws című lapnak azt is jelezte, hogy a rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Utóbbi kiadvány legújabb kötetében a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme.
A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla.
"Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez" - fogalmazott Fredrick Dhooghe a lapnak.
A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.

Forrás: sok találat van a Google keresőben, az egyik ITT

Mennyire igaza van. Én nem járok semmilyen étterembe, pláne Michelin csillagosba, pl. mert elképesztően drága, és ki nem állhatom a nagy tányéron nagyítóval keresendő, csipesszel odarakott ételeket.  A sült csirke legyen jó nagy, és finom körettel. A szabadság a legcsodálatosabb érzés, - a konyhában is - a látvány konyhát meghagyom a gasztro sznoboknak.

3 megjegyzés:

  1. Tökéletesen egyetértek a séffel is, meg veled is !
    Ezek a díjak, kitüntetések csak behatárolják, megkötik a kezét az elvárások, ezek valóban sznobságok. ha egy étteremnek jó a konyhája az úgyis elterjed, mint a szél, és nagy forgalmat eredményez, és végül is ez a lényeg, egy jó és kellemes helyen jót és eleget enni, és kit érdekel hány csillagos, van-e egyáltalán csillagja.
    Szoktam nézni Blumenthal /híres angol séf/ extraságait, de csak a szórakozás miatt, enni nem szeretnék nála.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó nagyon örülök, hogy egyetértesz azzal amit írtam. Az is igaz amit Te még hozzáfűztél. Jól tovább gondoltad a mondanivalómat.
      Blumenthal extraságain valóban jót lehet szórakozni, de én sem ennék belőle.

      Törlés