2014. október 25., szombat
Szilvás túrógombóc
Laktató leves mellé kitűnő második fogás és édes, mert én ezt tudom mellé ajánlani nem a sósat.
Idény szilvából a legjobb, de télen aszalt gyümölcs is nagyon megfelel.
Receptet nem írok, mert már van túrógombóc a blogomban ITT
Annyit azért leírok, hogy először elkészítjük a gombócokat, majd kézzel kb. 1 cm vastag kerek lappá lapítjuk, a közepébe tesszük a gyümölcsöt és körbe betakarjuk a szélével és megint gombóccá formázzuk. Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és megforgatjuk a pirított búzadarában és fahéjas cukorral megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jó ötlet Lívia!:) És nagyon jól is néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm Roza, én találtam ki, de ez nem olyan nagy dolog.
Törlés