2014. december 7., vasárnap

Mit vegyek karácsonyra - mit készítsek saját kezűleg?

Közeleg a karácsony és mindenki lázasan gondolkodik, keresi, hogy mit is kéne adni, venni, készíteni. 
Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel az s.k., csináld magad ajándékozási ötlettel, de én nagyon tudom értékelni az ilyen ajándékokat. Lehet bármi egyszerű és munkaigényesebb, ki-ki a saját tudásának, ügyességének megfelelően készítheti. Ehhez persze ismerni kell a megajándékozott egyéniségét, ízlését, otthonát, mert csak így fogunk igazi meglepetést, örömet okozni, amire - nem csak az ajándékozott - mindenki azt mondhatja, hogy ezt szívvel-lélekkel készítették.  Soha ne úgy készüljünk egy ünnepi alkalomra ahol ajándékot adunk, hogy veszünk majd valamit, legyünk túl rajta, hanem vegyük a fáradtságot puhatoljuk ki észrevétlenül, - család- és közeli rokoni és baráti kapcsolatban ez nem is nehéz - hogy minek örülne akit meg akarunk ajándékozni. 
Az ötleteim természetesen csak azoknak szólnak, akiknek ilyen terveik, elképzeléseik vannak, hiszen olyan sokfélék vagyunk, rengetek ajándékozási lehetőséggel, van aki nagy dolgokat - szó szerint  - ad, és az árát illetően is nagyot. Akit ez boldogít, és megteheti, tegye. A nagy és a kicsi között még számtalan lehetőség van saját kezűleg készített és boltban vásárolt is.Én a boltban vásárolt ajándékok között is azt keresem amit kézzel készítettek. Ilyeneket találhatunk kézműves boltokban.
Kit szeretnél meglepni? - férjet, feleséget, gyereket, apát, anyát, fiútestvért, lánytestvért, barátot, barátnőt?

Pl. készíthetünk,, vásárolhatunk:


* Könyv - Gabriela Nedoma: Natúrkozmetikumok - Szépségápolás természetesen. 130 recept található benne, készíthetsz masszázsolajat,
ajakápolót, hidratáló krémet, dezodort, sampont, babaápoló szereket stb.
Könnyen és gyorsan elkészíthetőek.








* Gasztroajándék - citromkrém, tojáslikőr, csokitrüffel, bonbonok,                  narancslekvár - még főzhetünk - aprósütemények, általunk készített
                                         papírdobozokban vagy vásárolhatunk is szép dobozokat.
                                      
Jó recept található ITT a narancslekvár elkészítéséhez.
* Szakácskönyv - ez nagyon praktikus, ötletes, teljes menüsorokkal az ünnepekre. Magad is készíthetsz belőle sok finomságot, ha vendégeket fogadsz.









 
* Készíthetsz szappanokat, fürdőgolyókat - sok leírás található az
   interneten. Beteheted bonbonos kapszlikba, vagy kis dobozokba.
   Lehet ötletelni pl. ITT és ITT







Vásárolhatsz vagy magad is készíthetsz szép receptkönyvet, vagy fotóalbumnak valót amibe gyűjtheted  vagy ajándékba adhatod olyannak, akinek sok-sok receptlapja vagy fotója van és így legalább egy helyen tarthatja.
Ötlet ITT








Ajándékozhatunk finom teákat - többfélét is egy dobozon belül  - és vagy magunk által készített papírdobozba vagy vásárolt szép díszdobozba tehetjük.
Ötlet ITT és ITT teás díszdoboz angyalos címeres




Bizsu ékszert szeretőnek készíthetünk nagyon egyszerű technikával kedves ajándékot
gyöngy-szalag kombinálásával.
Ötlet lépésről-lépésre ITT










Szintén ékszer szeretőnek adhatunk fülbevaló és gyűrűtálcát vagy medáltálcát. Rengetek ékszer fér bele.
ITT található





Készíthetsz házilag parfümöt és más illatosítókat. Nagyon sok recept található ITT és ITT








Sok és szép, különböző alakú díszdobozt is készíthetsz, az ajándék nagyságának megfelelőt Amibe aztán vehetsz vagy készíthetsz belevalót is.
Ötletek ITT







Festhetsz kavicsokat, szép és kedves ajándék.
Ötletek ITT festett kavicsok link
Aki az ehető ajándékok adásának a híve ilyen szép díszdobozban adhatja ezt a finom Csokis-mogyorós szeletet - 30 db - ami hasonló 
a müzlihez - legalábbis kinézetre.
Recept és a doboz elkészítésének leírása ITT







Számtalan ajándék vásárlási vagy készítési lehetőség van a pénztárcánk és a kézügyességünk függvényében, biztos, hogy mindenki megtalálja a lehető legjobbat. 
Bolondos, nem annyira értékes - de még az is található a www.ajandekferfiaknak.hu oldalon vagy a www.karacsonyiajandekok.net/ajandek-ferfiaknak.html vagy nőknek a www.hobbyrendeles.hu/menu.348.karacsonyi_noknek_otletekde gyerekeknek is a www.ajandekbroker.hu/gyerekek_112
Akik pedig nagyobb összegekben elektronikai-informatikai cikkekben gondolkodnak netán - laptop, mobiltelefon, tablet - stb. számtalan helyen vásárolhatnak.

De én a klasszikus könyv ajándékot soha nem hagyom ki, pláne gyerekek esetében. Egészen fiatal korban érdemes a gyerekeket az olvasásra nevelni. Sajnos a tévé, a DVD, és a számítógép komoly 
konkurenciája az írott szónak, és ez nem helyes.

Amíg ügyeskedtek, készülődtök hallgassátok a Karácsonyi dalok rádióját ITT találjátok

4 megjegyzés: