2015. január 29., csütörtök
Bocuse d'Or döntő 2015 Franciaország Lyon - nemzetközi szakácsverseny
A Bocuse d'Or döntőn a 24 országot 24 séf alkotta zsűri bírálta a versenyzők alkotásait január 27-én és 28-án Lyonban. Az elbírálásnál több szempontot is figyelembe vettek, ilyen volt az esztétika, az alapanyag tisztelete, és az ízek harmóniája.
A szakácsverseny győztese Norvégia lett, második az USA, a harmadik Svédország.
A magyar csapatot Molnár Gábor shéf, segédje Pochner Ádám és Vomberg Frigyes alkotta. A nagyon komoly és szoros versenyben a 13. helyen végeztek. Ezzel is ott vagyunk a világ gasztronómiai élmezőnyében.
Pochner Ádám, Vomberg Frigyes, Molnár Gábor
A húsétel kötelező alapanyaga a gyöngytyúk volt, a halételé a pisztráng. A magyar pisztráng tál nagyon szép volt. A tálalás jól sikerült, a köret gazdag, sokszínű volt, a helyi tudósítás is áradozott róla.
Hústál
Haltál
Molnár Gábor ezen a versenyen a magyar találmány a Gömböcből merített inspirációt a főztjéhez. A gömböc egyik jellegzetessége, hogy egy stabil egyensúlyi ponttal rendelkezik, és mozgásban van, amíg ezt el nem éri. Így támaszkodik a fogás kreatív elemein keresztül Molnár Gábor a magyar konyhára, annak hagyományaira, mint "stabil pontra".
A legjobb plakát címet viszont mi hoztuk el.
Fotó: Bakcsy Árpád
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése