2015. február 7., szombat

Bálint-nap (Valentin) - február 14.


                                              A szeretet himnusza a Bibliából...

Nem tudom, hogy Ti hogyan vagytok a  Valentin-nap ünneplésével, amelyet az angolszász népek ünnepelnek, de már nálunk is vannak követői, és ezért a kereskedelem nagyon ráállt. Nálunk sajnos csak úgy Valentinoznak, pedig ez Szent Bálint (Valentin Valentinus) napjához kapcsolódik, aki a szerelmesek, a lelki betegek védőszentje. Nálunk a Bálint ugyan olyan névnap, mint a többi, a szülők,  a rokonok, barátok, menyasszonyok, feleségek biztos, hogy köszöntik is névnapjukon. De a szerelmesek napja is lett, - átvéve az angolszászoktól - így van egy össznépi giccskavalkád, ha az üzletekben kapható dolgokkal kedveskedtek.
Készítsetek saját kezűleg ajándékot, akkor biztos, hogy egyedi lesz, nem csatlakoztok az elüzletiesedett fogyasztói társadalom ünnepéhez. Akár milyen egyszerű, filléres dolog is értékesebb ha azt saját kezűleg készítjük. Még van idő elkészíteni.

Filcből varrott szívek, kis filc boríték beletéve egy kedves üzenet.










Teásbögrébe a teafilter zsinórjára köthetünk egy kedves kis szívet, ami lehet textil vagy keményebb papír, oda illő díszítéssel.





Üdvözlőkártyák, sokféle lehet kreativkodjatok, csak fehér és színes papír, ragasztó, tollak kellenek hozzá.





Ezek is üdvözlőlapok, az egyszerű kartonlapokra kis cakkos szélű, hímzett textil lapocskát tűzünk.








Kis fa vagy műanyag kanalakba tesszük az olvasztott csokoládét és mielőtt még teljesen megkeményedne díszíthetjük különböző ehető cukorkákkal. Készítsünk hozzá kemény papírból egy hátlapot, az elejére alulra egy kis cakkos szélű tasakot, abba állítsuk be a kanalakat, kössük át zsinórral, és írjunk rá egy kis üzenőt.
(dekorella.hu)


Valentin-napi szív alakú sütemény, nagyon guszta. Egyszerű piskótatésztából, csokis krémmel is elkészíthető, de lehet valamilyen linzer is.







Dekorálhatjuk a szobánkat ilyen egyszerű szívekkel. A drótszíveket, beszőjük színes fonalakkal, és bárhová felakaszthatjuk.









Katicák papírból vagy filcből. A testük egy nagyobb és egy kisebb fekete kőrlap, a szárny piros szívalak, középen a testre varrva, és pöttyök helyett szívecskéket tehetünk rá. A hátsó fekete részre pedig fehér tollal írhatunk kedves üzenetet.Vékony fekete spárga a szarvacskája.
(csiribi-csiriba)








Két filc vagy kartonlapot vágunk szív formájúra, a fölsőn a képnek megfelelő nagyságban kivágjuk. Az alsóba beragasztjuk a fotót, a fölsőt díszítjük gyöngyökkel vagy flitterrel, vagy hímezzük, és a két lapot vagy összeragasztjuk vagy varrjuk.. Akasztót készítünk rá.
(www.hobbycenter.hu)


Valentin-napi nyalóka. Ez origami hajtogatással készült. A pálcikán van a nyalóka, és úgy készül rá a borítás papírból.
(alkot-lak.blogspot.hu)








A klasszikus mézeskalács, nagyon aranyos, kedves ajándék.









A körmeinket is festhetjük az alkalomhoz illően.









Fogadhatjuk a párunkat ezzel a mókás szív alakú szájfestéssel.








2 megjegyzés:

  1. Lívia, a Kiskanálon én is Valentin-napi link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnél pár csodás receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a megkeresést kedves Orsi, de nekem nincs olyan sütim, kevés édességet készítek, mert nem vagyok édesszájú.

      Törlés