2015. február 12., csütörtök

Esküvő - Lakodalom



Közeleg ha lassan is, de eljön majd a tavasz, amikor a szerelmesekben nagyobb hévvel, erősebben indul be az az érzés, hogy együtt folytassák az életüket, családot alapítsanak. A természet is megújul, a madarak is fészket raknak, felpezsdül az élet minden élőlény számára. 
Persze a mai világunkban sajnos nagyon sok az élettársi kapcsolat is, mert a bizonytalan élethelyzetekből adódóan (munkahely-, otthon hiány) nem akarják vállalni a  párok a házasság kötelékét. De persze nem csak ezek  az okok, lehetnek, lehet még az is, hogy az élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni, odébbállni ha nem megy együtt a dolog. Én megértem ezt a helyzetet is, mindenki maga tudja, hogy mi a jó neki, de ha már gyermek is van, és közös anyagi együttlét, akkor nagyon sok kellemetlen helyzet adódhat  amikor kilépnek a kapcsolatból - persze a házasságból való kilépéskor is lehet, és van is.

Na, de beszéljünk a nagy szerelemről, amikor két ember összeköti majd az életét és úgy, hogy akkor még mind a ketten abban a hitben teszik, hogy az örökre szól, az életük végéig és jóban, rosszban. Sok esetben így is van... Maradjunk is az utóbbinál.
Az esküvő az életünk legszebb napja kellene, hogy legyen. Azért írom, hogy kellene, mert érhetnek kellemetlen meglepetések ha nincs jól, és időben megszervezve. Nagyon sok előkészület vár a párokra, szülőkre, hogy minden jól menjen, az esküvő rendezését illetően. Amikor már itt tart a pár, túl vannak a jegyességen, és jön a karikagyűrű vásárlás. Gondolni kell az időpontra, és arra, hogy templomban vagy házasságkötő teremben lesz-e? Kiket hívunk meg -meghívók csináltatása - és hol lesz a vendéglátás, otthon vagy termet bérelnek? Mivel mennek, autókkal és lesz-e fiáker?Milyen ételek, sütemények és italok lesznek? Rendelik pincérekkel vagy családi körben készítik? Zenekar lesz-e vagy gépből szól a zene? A menyasszonyi ruhát és a vőlegény öltönyét varratják vagy kölcsönzik? 
Fodrászhoz is kell menni. Ha nászútra is mennek szállásfoglalás már jó előre. Sok-sok apróság még benne van ebben a készülődésben pl.  a lány- és legénybúcsú is.

Esküvői teríték, a színvilág ízlés dolga, de aki szereti a türkiz szint ez egy nagyon szép összeállítás.









Ez a teríték is egy nagyon ízléses, elegáns megjelenésű.

Lehet ilyen romantikus is az egész megjelenés, teríték, torta, koszorúslányok stb.









Az esküvői pohárköszöntő - szólni kell néhány szót, de sokan nem tudják, hogy hogyan. Általában a vőlegény vagy a menyasszony tanújának a feladata, de ez nem előírás. Érdemes előre megtervezni, hogy mit mondjon. Ne legyen se rövid, se hosszú, elég a 3-4 perc. Lehet kezdeni a pár megismerkedésével, egy jó poénnal. De semmi kínos helyzetbe hozás ne legyen, se a párt se a násznépet illetően, és trágárság sem.. Lehet beszélni a vőlegényhez vagy a menyasszonyhoz fűződő viszonyáról, de ne magáról szóljon az egész köszöntő. A végén néhány jókívánságot is érdemes mondani, és vicces megjegyzést is amivel mindenki ráhangolódik a mulatozásra.

A fehér vázán lehetnek kedves esküvővel kapcsolatos rövid idézetek, szólások, mondások.










Aki kreatív, készíthet az italos üvegekre fehér és fekete papírból menyasszony, vőlegény borítót. De akár a meghívott vendég is vihet ilyen
ajándékot.










Készíttethetünk ilyen jópofa esküvői pároknak való poharat, de lehet, hogy kapható is ilyen, ezt a hivatásos esküvőszervező esetleg tudja is.











Készíthet az ifjú pár magáról fotót keretbe foglalva és arra is írhatnak rövid, kedves mondatokat a vendégek, vagy csak különböző házassággal kapcsolatos idézeteket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése