2015. július 22., szerda

Almás-diós-lekváros rakott tészta


A kifőtt tészták kedvelői vagyunk jöhet sósan, édesen mint ez itt, amelyben az alma, lekvár és a dió olyan alapanyagok amitől csak jó lehet. 

Hozzávalók: bő 4 adag, ezért lehet 6 adag is, ha nem vagyunk nagyevők

35-40 dkg széles metélt,  10 dkg darált dió, 2 db nagyobb alma, baracklekvár (nekem házi) és ízlés szerint, de 4-5 púpos evőkanálnyi, kevés olaj, margarin a sütőedény kenéséhez, cukor, őrölt fahéj

Az almát lereszeltem a nagy lyukú reszelőn és kinyomkodtam, a diót összekevertem cukorral, a tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem és összekevertem kevés olajjal.
A sütőtálat kikentem kevés margarinnal és az aljára szórtam kevés szemlemorzsát. A kifőtt tésztát négyfelé osztottam. Aljára tettem egy adagot a tésztából, ráterítettem az almát, megszórtam fahéjjal, következett a másik adag tészta, rászórtam a diót, jött a harmadik adag tészta arra kentem a lekvárt, és beborítottam a negyedik adag tésztával. Betettem a hideg sütőbe - hőálló üvegtálam van - begyújtottam a sütőt és 5-10 perc után közepes hőmérsékleten pirosra sütöttem a tetejét.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! És jó néz ki :-) Ha nem lesz kánikula, lehet hogy megpróbálkozom vele :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Próbálkozzál vele, mert finom, de a kánikulában nem ajánlott. Most én is csak olyat készítek amihez még a tűzhely melege is sok, hát még a sütőé...

      Törlés