2015. október 3., szombat
Nektarinos-túrós pohárkrém csokidarabos tejszínhabbal
A pohárkrémek nagyon finom édességek - nekem biztos. A tejtermékek közül a jó magyar darabos túrót biztos, hogy teszek bele, mert a gyakran olvasott olasz túró állagú, sótlan, nyers olasz sajt a mascarpone nálam nem jöhet szóba. Nem ájulok el minden ételtől ami olasz vagy francia. De tudjuk, ahány ország, ahány ház, ahány konyha, annyiféle.
Hozzávalók: 4-6 adag (attól függ, hogy egy adagnak mennyit adunk)
25 dkg túró, 4 db nektarin - kopasz barack, ne legyen túl puha - cukor vagy fruktoz ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja, 1 zacskó vaníliaízű Aranka krémpor, 2 dl habtejszín, csokoládéforgácsok
A barackot meghámoztam, kivettem a magját és eldaraboltam, betettem a turmixgépbe. Hozzáöntöttem az összetört túrót, a citrom reszelt héját, a krémport és a cukrot - a krémpor édességét figyelembe véve - és krémesre turmixoltam. Poharakba töltöttem megszórtam a csokiforgácsokkal, rányomtam a habot és arra is szórtam a csokiból.
Mivel hideg helyen a hűtőben voltak a hozzávalók - túró, barack, citrom és természetesen a habtejszín is - így azonnal el is fogyaszthattuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szeretem én is a poharas finomságokat! Nagyon guszta és igen finom lehet !
VálaszTörlésKöszönöm Évikém, valóban finom volt. Kevés édességfélét szeretek - ez meg is látszik a blogomon - de a poharas finomságok közte vannak.
TörlésEzt én is nagyon szeretném :-)
VálaszTörlésIgen? Már küldeni nem tudok belőle, de készítsed el kedves Katalin.
VálaszTörlés