2015. november 8., vasárnap
Szilvalekváros derelye - barátfüle
Aki gyakorlott háziasszony és készített is már derelyét ő tudja, hogy gyúrt tésztából, vékony levélre sodorva kellene készíteni, és én is készítettem már így, de most a gombóc tésztájából készítettem, tehát burgonyás tésztából. De a további technológia már olyan ahogy a derelyét készítjük, azaz a gombócnál szokásos vastagságtól vékonyabbra kinyújtott tészta egyik felére kis halmokba lekvárt tettem, amelyre a tészta másik felét ráhajtottam és derelyevágóval a tésztát felvágtam és forró sós vízben kifőztem. Vajon megpirított búzadarába forgattam - nem szeretem a zsemlemorzsát. Nem kevergetjük, hanem összerázzuk. Fahéjas porcukorral meghintettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom lehetett, mi is szeretjük, de én a hagyományos zsemlemorzsába forgatom. Én mindig krumplis tésztából készítem, avval jobban szeretjük :-)
VálaszTörlésJobbulást, ha még nem gyógyultatok volna meg!
Én hol így, hol úgy készítem. Anyukámtól és a nagymamámtól a gyúrt vékony levélre nyújtottat tanultam, de később anyukám is átállt a krumplis tésztából készítettre.
TörlésLívia, jól néz ki a barátfüle. Ha nagy ritkán készítek, én is gyúrt tésztából szoktam készíteni, Nagyanyám is úgy készítette:)
VálaszTörlésKöszönöm Róza. Én is a gyúrt tésztát tanultam az anyukámtól, nagymamámtól, de aztán jó ideje már átállt a gombóc tésztájából készítettre.
Törlés