2017. február 13., hétfő
Almás szelet
Itt most az almás szelet a lényeg, a levest csak azért tettem be, mert a raguleves mellé volt másodiknak ez az egyszerű, de nekünk nagyszerű kis édesség. Tudjuk, hogy a melegszendvicsek között lehetnek édesek is, ez is egy ilyen melegszendvics, de nagyon megfelel mondjuk egy kifőtt édes tészta helyett is. Ez a receptem már vagy 40 éve megvan nekem, és az anyukámtól örököltem. A raguleves pedig már van is a blogomban.
Hozzávalók: 2 adag
2 db szikkadt graham vagy vágott suli zsemle, de lehet zsúrkenyér vagy kalácsszelet is, 2 db nagyobb alma, ízlés szerint kristálycukor vagy fruktoz, egy kk. fahéj, vaj, (ízlés szerint de annyi, hogy jól bevajazzuk a zsemléket)
A zsemléket félbevágtam, jól bevajaztam. Az almákat megpucoltam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, kicsavartam és azonnal elosztva négy felé rápúpoztam a zsemlékre, megszórtam fahéjjal, rászórtam a cukrot és betettem a sütőpapírral kibélelt előmelegített tepsibe. Csak addig kell sütni, hogy kicsit piruljon az alja és az alma a tetején kissé összeessen és kis színe legyen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése