2017. július 8., szombat

Sok mindenre figyeljünk, hogy ne fizessünk rá a nyaralásra



Tombol a nyár, berobbant a kánikula útnak indultak sokan. Sok lehetőség van, hogy eltöltsük a szabadságunkat, van aki az otthonában, a kertjében, vagy a Balatonnál, de van aki külföldre utazik.




Nagyon friss hírként talán minden külföldön nyaralni vágyó hallotta, látta a televízióban, rádióban, hogy több ezren pórul jártak, mert csődöt mondott egy utazási iroda.

Nehéz árban és minőségben is megfelelő szállást találni, ezért a pénzügyek megtervezése nem egyszerű. Mindenkinek számolnia kellene azzal, hogy történhetnek pluszkiadások. Nem árt résen lenni az utalásoknál, váltásoknál, a kártyahasználatnál, mert ezek miatt keletkezhetnek költségek.
Az utazási irodák kérhetnek előleget, foglalót amikor már kiválasztottuk a megfelelő szolgáltatást, ezek lehetnek a teljes költség akár 30-50 %-a is. Sok helyen már hitelkártya nélkül nem is lehet szálláshely foglalást  intézni. 
Valamennyi költőpénzt érdemes vinni magunkkal, mert a valutaváltás sem egyszerű. Nézzünk szét a pénzváltó irodák kínálata között, az árfolyamok miatt. A devizaváltás jóval olcsóbb, mint a valutaváltás. Kerüljük az automatából történő készpénzfelvételt külföldön, mert a legtöbb esetben magas költségekkel jár. Persze lehet olyan helyzet, hogy muszáj  a készpénzfelvétel

- Nyaralás előtt ellenőrizzük a kártya érvényességét, a napi limitet, mert igen kellemetlen meglepetés érhet a vásárláskor.
- Jelezzük mindig a bankunknak is ha külföldre utazunk, mert ha szokatlan használatot észlel, akkor le is tilthatja a használatát.
- A biztonság nagyon fontos a bankkártyánál, érdemes beállítani az SMS- értesítést.
- Utasbiztosítás előtt tájékozódjunk a bankkártyánk paramétereiről, mert ha dombornyomott, akkor ahhoz valószínű, hogy tartozik utasbiztosítás. De ez csak alapszintű védelmet nyújt, ellenőrizzük, hogy mi is a helyzet.

Képek forrása:  viccfaktor.hu/vicces-kep/48991-nyaralas

                        www.abctravel.hu
                         www.nlcafe.hu
                         www.utazas.network.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése