2022. március 27., vasárnap

BOCUSE D'OR EUROPE 2022 -Budapesten a döntő

 Hat év után újra Budapest rendezte a Bucuse d'Or Europe döntőjét, ami azért hatalmas elismerés a versenysorozattól, mivel nincs olyan európai város, amellyel ez megtörtént volna korábban.

A Hungexpón megrendezett rendkivül látványos eseményen a legtöbb pontot a dán csapat érte el, 1974 pont - begyűjtve ezzel  a Bocuse d'Or (Paul Bocuse aranyszobrocskáját) Ehhez képest az ezüstérmes magyar csapat csupán 14 ponttal maradt le, 1960 pontot gyűjtött.

A hústál versenyfeladatban a magyar csapat jelentős fölénnyel előzött meg minden versenytársat. A konyhai pontszámban is - amely tartalmazza a csapatszellemet, tiszta munkát, pazarlásmentességet. 

Először a különdíjakat osztották ki a versenyen:

A legjobb commis: Svédország

A legjobb vegán tál: Egyesült Királyság

A legjobb hústál: Svédország

Majd a dobogón foglalták el helyüket a legjobb csapatok:

Bronzérem (Bocuse de Bronze): Norvégia

Ezüstérem (Bocuse d' Argent): Magyarország

Aranyérem (Bucuse d'Or Europe 2022): Dánia

"Nagyon nagy kő esett le a szívemről, a dobogót tűztük ki célul magunknak . A hústálat maximálisan behúztuk. És amire nagyon büszke vagyok, hogy a legjobb konyhai munka miénk  volt a mai napon" - mondta Széll Tamás coacha, aki korábban versenyzőként 2016-ban megnyerte  az európai válogatót.

Az idei tányértéma - az a fogás amelyet a mai éttermi elvárások szerint tányérra tálalnak - egy burgonyaétel, amelyhez semmilyen állati fehérjét nem szabad  használni a tojás és a tejtermékek kivételével. A hústál  témája a híres magyar őz: annak gerincét és combját, kacsamájat, illetve az egyik körethez tejfölt és túrót kell felhasználni

A második lett Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny  európai  kontinensdöntőjén, amelyet 23-án szerdán és 24-én csütörtökön rendeztek meg Budapesten.

Most pedig jöjjenek a magyar csapat alkotásai:







és a séf Dalnoki Bence



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól tudósítottál a versernyről, én nem is hallottam róla. Nem szoktam figyelemmel kísérni az ilyen eseményeket, csak nálad szerzek róla tudomást 😊. Köszi!
    Ügyesek voltak a magyarok, dícséret nekik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, örülök, hogy tájékoztathattalak. Tényleg ügyesek voltak a magyarok.

      Törlés