2022. május 29., vasárnap

Sonkás, sajtos spagetti


 Ezt az ételt még húsvét hetében készítettem a maradék sonkából. Szendvicst is készítettem, de azt elfelejtettem lefényképezni.

Hozzávalók: 4 személyre

 30 dkg spagetti tészta, 3 dl főzőtejszín, 30 dkg fóstólt főtt sonka, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld, olaj

A tésztát sós vizben kifőzzük, majd leszűrjük. A maradék főtt húsvéti sonkát felkockázzuk és egy kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk

2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett, akkor ez hasonló a carnonare sapagettihez.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves Katalin. Én a carnonare spagettit nem ismerem, de finom volt az általam készített is.

    VálaszTörlés