2011. március 8., kedd

Tengeri hal kókuszos bundában pirított burgonyával tartármártással


Nem szoktam sokat kínlódni a hallal, mert szerintem a legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető étel, különösen akkor, ha fagyasztott változatban vesszük. Persze készítettem sok frissen fogott halat is, mert a férjem nagyon szeretett horgászni,  - amit ma már több okból hanyagol - de amikor horgászott sem volt gondom vele, mert gyönyörűen konyhakészre készítette, és nekem csak meg kellett sütni, főzni stb.

Hozzávalók:

80 dkg filézett tengeri hal, kb. 20 dkg-os darabok, 2 egész tojás 20 dkg kókuszreszelék, zsemlemorzsa, 80 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 1 kk. mustár, 1 kis tubus majonéz, só, olaj a sütéshez

A burgonyát mepucolom és kockára vágom. A megpucolt és félbevágott fokhagymával, sós vizben felteszem főni, de csak forrástól számítva 10 percig.Leszűröm, jó lecsurgatom picit állni hagyom, majd a forró olajban elkezdem sütni.


A halat kiolvasztom lassan, majd leszárítom a felvert tojásba mártom minden oldalát, és megforgatom a zsemlemorzsa és kókuszreszelék keverékébe. Olajat forrósítok és kisütöm benne a halat vigyázva, hogy meg ne égjen, mert az nem tesz jót a kókusznak.
A mártáshoz a tejfölt, mustárt, majonézt és pici sót összekeverem és tálkába teszem.
Tálalom a halat a burgonyával és a mártással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése