2011. április 12., kedd

Fűszeres csirkecomb zöldségekkel


Ha találós kérdést tennék föl, hogy Könnyű, gyors, praktikus és finom , mi ez? Nem tudom, hogy eltalálnák-e, hogy ez a csirkecomb. Pedig szerintem a legnépszerűbb a húsok között, és a legjobb kézben fogva rágcsálni. Nagyon sokféle változatban készíthetjük minden részét, az unalomig ismert - bár nekem még az sem unalmas - grillcsirkétől kezdve a pörköltön, rántotton át a töltöttig stb., stb. Egész évben mindig a szezonnak megfelelő köretekkel mindenhogyan jöhet.

Hozzávalók:

4 db csirkecomb, 1 doboz bébirépa, (de zsenge sárgarépa is lehet, amikor már kapható), 25 dkg brokkoli, vagy karfiol, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl olaj+ 2 ek., 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 tk. majoránna, 8 friss bazsalikomlevél,
(akinek kevés ez a zöldségköret, még készítsen kis burgonyát is hozzá, így tettem én is, mert a férjem kicsit laktatóbban szereti)
A csirkecombokat megmosom, leszárítom és a forró olajban mindkét oldalát megkapatom. Sózom, borsozom, beleteszek 1 apróra vágott fokhagymát, a majoránnát, 1/2 dl vizet és a bort aláöntve sütöm, párolom fedő alatt. Ha szükséges a sütés során kevés vizet aláöntve készre, zsírjára sütöm.
4 szem burgonyát megpucolok és kockára vágom, sós vízben megfőzöm. A brokkolit blansírozom forrástól számítva 3-4 percig. A bébirépa levét leszűröm és leöblítem.
A 2 ek. olajban a maradék apróra vágott fokhagymát picit megkapatom beleteszem a répákat, brokkolit sózom, borsozom és picit összesütöm.
Tálalom a húst a mellé tett répával brokkolival és a krumplival amit megforgatok vagy a sült csirke zsírjában vagy a zöldségköret maradék zsírjában. Megszórom az apróra vágott bazsalikommal.

2 megjegyzés:

  1. Gratula, ez nagyon gusztára sikeredett. Szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicséretet. Ügyes vagy, ha teljesen követed a leírásom - persze ha elkészíted - akkor abban az íz élményben lesz részed mintha az enyémet kóstolnád - remélhetőleg, mert ahány kéz, annyi féle.

    VálaszTörlés