2017. június 19., hétfő

Fagylalt siker Budapesten a kerületünkben


A blogomban szoktam hírt adni rendezvényekről, versenyekről, sokféle programról, amelyek elsősorban Budapesten találhatóak.
A mostani hírrel Budapesten belül Budán és azon belül is a II. kerületben - ahol én is élek - működő cukrászdáról írok és a díjnyertes fagylaltjukról. Ez most nagyon aktuális, mert itt a nyár és erre a hétre nagyon meleget ígért a meteorológia.

Szegeden a Virág Cukrászda adott otthont Az év fagylaltja idei versenyének, amit már huszadik éve rendez meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
A cukrászdák és fagylaltozók gasztronómiai megmérettetésén részt vevő közel nyolcvan fagylalt közül kettő kapott aranyérmet, az egyiket a kerületünk egyik részében Pesthidegkúton levő Frer Cukrászda hozta el.  
A szakmai zsűri a mentes kategóriában a cukrászda paleo feketeribizli fagylaltját találta a legjobbnak, ami óriási elismerés a cukrászda számára . mondta el Erdélyi Balázs cukrászmester.

"Lelkileg próbáltunk felkészülni arra, hogy idén díj nélkül érkezünk haza a versenyről, mivel rekord számú nevező volt. Tavaly bronzérmet szereztünk ugyanebben a kategóriában, ami megmutatta nekünk, hogy jó irányba tartunk. Egyre nagyobb igény van mentes fagylaltokra, süteményekre is. Az idei nyertes fagylaltunk nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tejet, glutént, tojást és egyéb állati eredetű alapanyagot sem, ötven százalék feletti gyümölcstartalommal készítjük, ez biztosítja fagylaltunk karakteres ízét és színét is, Jelenleg nyolc díjnyertes fagylalttal büszkélkedhetünk, köztük a legtöbb aranyérmes."

Itt olvashattok róluk





2 megjegyzés:

  1. Gratulálok, hogy a kerületetek lett a nyertes, és főként persze Balázsnak, akit személyesen is ismerünk :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük minden kerületi nevében és persze a cukrászmesternek ezt a szép eredményt. Én csak leírtam a verseny eredményét aminek én is örülök. A cukrászdát ismerjük, voltunk is már náluk, most majd elmegyünk a fagylaltok miatt ugyanis én nagyon örülök, hogy olyan fagylaltot ehetek amiben nincs tojás.

    VálaszTörlés