2017. június 9., péntek

Könyvajánló

Münz András: Szerelemszombat

Mindig aktuális egy könyv bemutatása, pláne olvasása, de most különösen annak találom, mert éppen zajlik az Ünnepi Könyvhét.
Az irodalmi műfajok közül a novella áll hozzám a legközelebb, mert talán ez szolgálja a legjobban, s nem csak rövidsége, hanem a szövegformálás egyszerűsége miatt is az olvasói igényt.
A könyv címe és borítója is sokat mondó. Élet közeli élményeket fogalmaz meg az író, amivel hamar lenyűgözi az olvasót. Az író egykor a Ludas Matyi jó humorú, majd a Nők Lapja sokoldalú munkatársa volt. Nagyon jól ismeri a novelláiban szereplő női és férfi típusokat.

Az emberek - akik szeretnek olvasni - sokféle okból nyúlnak könyvért, vagy azért, mert remélnek valami útmutatót az éppen meglévő gondjaikra, káoszhelyzetükre vagy szakmai ismeretekre akarnak szert tenni vagy csupán ki akarnak lépni az életük napi momentumaiból. Sokan vannak az olvasók között olyanok - én is közéjük tartozok - akik szívesen hangolódnak rá az úgynevezett hétköznapi sorsokra, amelyek nem követőek és nem is változtat meg bennünket. 
A könyv nem csak az alapérzelmünk, tehát a szerelem, a jó érzés szerelmesnek lenni bonyolult esetéről szól, hanem a hétköznapjainkban is ismerős karakterek is láthatóak, amelyek közöttünk járnak, és talán mi magunk is vagyunk, magunkra ismerünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése