2011. február 14., hétfő

Bálint-napi ételek

Nem tudom, hogy miért gondolják sokan azt, hogy a szerelmesek napján vágykeltő ételeket kell fogyasztani, hiszen aki szerelmes - legyen az fiatal pár vagy fiatal házas - nincs szükségük ilyen ételekre.
Legyen különleges és finom vacsora, és ha az összeállításban mégis van vágyfokozó, hát az a huncut szakács műve.
A mai zaklatott világunkban nem csak a sok rosszat megért idősebb emberek idegei vannak ki, hanem már sajnos a fiataloké is. Vannak olyan ételek -és ehhez nem kell Bálint-napnak lenni - amelyek oldják a feszültséget, bármikor ehetjük, ha szükségét érezzük.

CSIRKECOMB ANGOLZELLERREL TÖLTVE


Hozzávalók:

4 db csirkecomb, 2-4 szál angolzeller /halványító zeller/ amelynek csak a levélnyelét használjuk, só, olivaolaj, 1 tojás, zsemlemorzsa, liszt, 80 dkg burgonya, 4 gerezd fokhagyma, 4 db kaliforniai paprika, pici chili, 2 citrom 
Köretnek adjunk mellé  fokhagymás krumplisalátát, és ki mit szeret mártást, ami lehet sült paprikából készített krém vagy az itteni ami majonézes.

Olyan combot vásárolok amin szépen megvan a bőre. Óvatosan felszúrom, besózom kívül-belül és a megmosott, vékonyan meghámozott, félbevágott zellerszárat betolom, és ha kell összetűzöm hústűvel. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, és egy mélyebb serpenyőben - ami befedhető - sütöm. Amikor megfordítom, már fedő nélkül sütöm.

Közben a burgonyát karikára vágom felteszem főni 4 gerezd félbevágott fokhagymával, sóval. Amikor kész leszűröm és összeforgatom a majonézzel.
A paprikából készült krémhez a széles szeletekre vágott paprikát megsütöm, lehúzom a héját és péppé nyomom, teszek bele kicsi olivaolajat, sót, pici chili port és összekeverem.
A húsokat díszítem apróra vágott zellerzölddel, 1 egész citrommal és gerezdekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése