2012. január 29., vasárnap

2012. A Sárkány éve

Január 23-án új holdévbe léptünk és 2013. február 9-én ér véget, és ez a Sárkány éve. A kínai sárkányok jóságos lények, nem úgy, mint az európai. A Sárkány több mint kétezer éve a kínai nép talizmánállata. A kínaiak a 12 zodiákus jegy közül ezt tartják a legjobbnak, a legszerencsésebbnek. 2012-ben még ráadásul Víz-Sárkány van tehát víz-elem, ami a földelemnek is táplálója, tehát csupa jó dolog vár azokra, akik Sárkány szülöttek. Én is a Sárkány évében születtem, hogy jót, szerencsét hozott vagy hoz-e az életembe? Volt az életemben jó is rossz is, mint mindenki másnak. Talán nem kellene annyira ebben hinni még akkor sem, ha jól felismerhetően rátapint az elemzés a Sárkány szülött tulajdonságaira, jellemére hasonlóan a nyugati zodiákushoz.
A Sárkány Kínában a hagyomány szerint a gazdagság, nemesség és a hatalom szimbóluma. A tehetős lakosság a Sárkány évében fokozott költekezésbe fog. Mivel itt Európában a piac gyngélkedik, így a luxuscikkeket gyártó nyugati vállalatok a kínai gazdagokra koncentrálnak.
A brit Vertu mobiltelefongyártó cég kézzel vésett sárkányokkal tette különlegessé a - magyar pénzben közel 2 miilió forintos - telefonjukat.
A olasz Versace ékszerekkel és sárkányokkal díszített írtó drága táskákkal csábítgatja az ázsiai gazdag hölgyeket.
De a német BMW modellje is sárkányos, sötétvörös utasterében sárkánymotivummal díszített (az autó 274 millió forint). És képzeljétek el, hogy elfogyott a készlet, és újragyártásra készülnek.
Az Adidas cipőin és ruháin is megjelentek a sárkányok.
Swarovszki sárkányt formáló medállal készült a Sárkány évére.
Nálunk pedig a kínai újévre készült a porcelán sárkány a Herendi Porcelánmanufaktura Zrt-ben, a  francia Vogue magazin is bemutatta. Mintája elegáns, stilizált festésű és 24 karátos aranydíszítéssel tették különlegessé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése