2012. március 30., péntek
Burgonyás húsos gombás halom
Szeretjük az olyan ételeket aminek a tetejére többféle más hozzávalót pakolhatok. A sült krumpli, tésztafélék is ezek közé tartoznak. A sült krumpli elkészítése nem egy nagy kihívás - nekem a többi sem - de így együtt nem a megszokott változat.
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg sertéscomb vagy lapocka, 30 dkg gomba, 2 nagyobb vöröshagyma, 20 dkg füstölt szalonna, bors, 3 gerezd fokhagyma, só, olaj, 1 kg burgonya, liszt
A húst felszeleteltem és vékony csíkokra vágtam. A gombát megpucoltam és felszeleteltem. Az egyik vöröshagymát apróra vágtam, a fokhagymákat is. A szalonnát felszeleteltem és bevagdaltam. A burgonyát, meghámoztam és kockára vágtam. A másik hagymát szélesebb karikára vágtam. A szalonnát 1 ek. olajban kisütöttem. Kevés, zsalonnazsirban megdinszteltem a hagymát, két fokhagymát és beletettem a húst és azzal is összesütöttem, borsoztam, sóztam majd kevés vizzel fedő alatt pártoltam puhulásig, és zsírjára sütöttem. A maradék hagymát szintén a maradék szalonnazsírban megdinszteltem, beletettem egy fokhagymát, majd a gombát, borsot, sót és saját levében fedő alatt pároltam, zsírjára sütve. A burgonyát sós vízben megföztem félpuhára, leszürtem, és utolsóként frissen megsütöttem. A karikára vágott hagymát lisztbe forgattam és olajban aranysárgára sütöttem.
Amikor minden kész, akkor elosztom négyfelé a halmozni valót és a burgonyára teszem a húst, majd a gombát, a szalonnát és a sült hagymát, díszítem zöldpaprikával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól hangzik!!
VálaszTörlésAz íze is finom.
TörlésAz ételed mint mindig, nagyon jól néz ki...
VálaszTörlésLívia, szeretnélek játékra invitálni. Örülnék, ha elfogadnád a meghívásomat.
Kérlek, nézzél be hozzám.
Köszönöm kedves Roza.
TörlésÜgy látszik, lekéstem, de azért én is meghívlak erre a játékra.
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám.
Törlés