2012. március 29., csütörtök

Kint és bent is tavasz

Vírágzik a karácsonyi kaktuszom, ami nem normális, mert az ideje a virágzásának karácsony táján, karácsonykor van, és virágzott is. Nem tudom, hogy mi történt vele, de teljes a karácsonyihoz hasonló pompában virágzott újra most márciusban. Ezt meg kellett örökítenem.
A Clivia nevű növényem is virágzik, de ennek most van az ideje. Csodálatos a virágja.

10 megjegyzés:

  1. Lívia, ez tényleg érdekes. Az én karácsonyi kaktuszomon is megjelentek virágok...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg érdekes, talán egy kertész választ tudna adni arra, hogy miért tért vissza a virágzása. Az én legidősebb kaktuszom ami a képen is látható, már közel 20 éves, és még soha nem virágzott márciusban, azaz nem volt másodvirágzása. Ez ellent mond annak ahogy gondozni kell azért, hogy virágozzon karácsonyra.

      Törlés
  2. Lívia idén nekem is van karácsonyi kaktusz, még ugyan picike, azt szeretném kérdezni kell-e valamire külön figyelnem az ápolásával-tartásával kapcsolatosan. Annyit tudok, hogy ritkán, havonta egyszer kell 1/2 dl vizet adnom neki és tűző napra nem, de világos helyre kell tennem. Ennyi a tudományom, van-e még valami.
    Előre is köszönöm:-))))
    A te kaktuszod valami gyönyörű:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Anikó. Írni fogok hosszabban Neked majd e-mailben.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm kedves Mrita, igyekszem az igényeik szerint gondozni őket.

      Törlés
  4. Gyönyörűek a virágaid. A karácsonyi kaktusz nálunk is virágzik. Holnap majd én is lefotózom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dícséreted, igyekszem az igényeiknek megfelelően gondozni. Ez érdekes, hogy Nálad is virágzik, Roza is írta, hogy nála is, pedig ez ellentmond annak, ahogy gondozni kell ősztől azért hogy karácsonykor virágozzon.

      Törlés
  5. Gyönyörűek a virágzó növényeid! A karácsonyi kaktuszaim harmadszor virágzanak november óta! A clíviám sajnos eddig még nem mutat bimbót, lehet, hogy idén elmarad nála a virágzás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy. Ez tényleg elképesztő, hogy ennyit virágoztak, mert ez ellent mond annak, ahogy gondozni kell a virágoztatása érdekében. A clivia valóban olyan, hogy nem mindig virágzik, de ha elkezdi és idősebb a tő, akkor azért minden évben jön virágja.

      Törlés