2012. szeptember 24., hétfő

Szilvás-túrós pohárkrém


Nagyon szeretjük a gyümölcsös pohárkrémeket mindenféle gyümölcsből, nálunk megunhatatlan. Egyszerű és nagyszerű, és perceken belül elkészül. Tavasztól őszig készíthetjük és a vendéglátáskor is nagy sikere van.

Hozzávalók: 6 adag, de 4 adagnak meg nagyon bőséges

50 dkg túró, 2 jó nagy púpozott ek. tejföl, 3 dl tej, 42 db szilva, cukor vagy fruktoz ízlés szerint, 1 kk. őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, kevés kakaó a tetejére , de lehet csoki reszelék is,

A túró, tej, tejföl, szilva hidegen tartottból legyen. A szilvát megmosom, leszárítom, kimagozom és 2-3 egész db kivételével négy darabba vágom. A túrót 2 dl tejjel, a tejföllel, a cukorrral, és a citrom reszelt héjával összeturmixolom krémesre. Kiöntöm egy nagyobb pohárba az egészet. Ezután a kitisztított turmixpohárban külön megcsinálom a szilvát. De ha jól kikaparjuk belőle, akkor nem is kell kimosni, de akkor a szilva színe egy kicsit világosabb lesz, mert még kerül bele tej is. Beleteszem a gépbe a szilvát, 1 dl tejet, fahéjat és cukrot, és ezt is krémesre turmixolom. Ezt is kiöntöm külön egy pohárba. Elkészítem a 4 vagy 6 poharat amibe rétegesen beletöltöm  a krémeket, (túró, szilva, túró) a tetejére szórok kakaót, beleteszek egy- egy félbevágott szilvát.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon kívánatos, guszta! Szeretem én is a pohárkrémeket.Az a jó benne hogy ha hírtelen édességre vágyik az ember hamar elkészül és nem is kell belőle sok!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Évikém, így van ahogy írod, jó kis édesség úgy hirtelen.

    VálaszTörlés
  3. Jaj imádom az édességet , és azt hiszem meg is látszik .:)Viszont az unokáim is szeretik és most ezt a finomságot ellopom ! A gasztró oldalamra felteszem , természetesen a képet belinkelve . Köszönöm Drága Lívikém!! Puszi: sysy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sysykém nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, és betetted a gasztro oldaladra. Szívesen máskor is.

      Törlés