2012. október 24., szerda

Szilvás sütemény


Én nem tudok mondani olyan gyümölcsöt amit ne szeretnék, és különösen a gyümölcsös süteményeket. Négy évszakos az országunk, így abban három évszaknak vannak gyümölcsei, de pl. a téli körte, alma, birsalma, birskörte, naspolya még télen is illatozhat az otthonunkban. A szilva is az egyik kedvencem, különösen lekvárként. Gyakran készítem ezt a süteményt jól megrakva szilvával.

Hozzávalók: egy tepsihez (20x35 cm)

A méréshez egy joghurtos műanyag poharat használjunk. 2 pohár joghurt, 2 db tojás, 2 csomag sütőpor, egy pohár olaj, 4 pohár liszt, 2 csomag vaníiliás cukor, csipet só, 60 dkg szilva, 10-15 dkg cukor vagy fruktoz, vagy ízlés szerint, őrölt fahéj, pici vaj
Összekevertem a hozzávalókat, majd a masszát egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntöttem. A megmosott, leszárított szilvát félbe majd negyedekbe vágtam, és szorosan sorba úgy, hogy a héjas fele legyen alul a tésztára raktam. Megszórtam cukorral, fahéjjal. Előmelegített, majd közepes melegre állított sütöben kb. háromnegyed órát sütöttem. Nagyon finom.


2 megjegyzés:

  1. A gyümölcs imádattal kb. én is így vagyok! Nincs olyan amit ne ennék meg szívesen. Nagyon guszta ez a szilvás süteményed! Szeretem az ilyen pohárral kimért recepteket!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Évikém. Igen, a pohárral kimért receptek gyorsak is és jók is. Egyáltalán a kavart tészták ilyenek.

    VálaszTörlés