2013. február 18., hétfő

Könyvek csereberéje az interneten


2012. augusztusában indult a rukkola.hu internetes oldal, ahol bárki ingyen könyvhöz juthat, ha maga is felajánl néhány könyvet a sajátjaiból. Azóta a népszerűsége akkora, hogy talán az olvasóim között is sokan vannak, akik ezt tudják bizonyítani - és azt, hogy olvasni még mindig nagyon jó. A könyvcserélő portál az óriási sikerre való tekintettel folyamatosan fejleszt, és bővít. Több ezren csatlakoztak már hozzájuk, és több ezer a feltöltött könyv is, és szintén több ezer könyv cserélt már gazdát.
Amerikában működik több hasonló szolgáltatás, és itt nálunk a Rukkola alapítói is úgy gondolták, hogy alkalmazni kellene a csereberét - a nehéz gazdasági helyzetben akár az élet minden területén jó szolgálatot tenne. A Rukkola alapítói a saját már nem olvasott könyveikkel - ami 60 darab volt - indították el. Az oldalukon böngészve számtalan könyvhöz kaphatunk kedvet, és a vadászat nagyon izgalmas. Minden műfaj képviselteti magát, de az új bestsellerek a legkapósabbak.
Nagyon sok ötletük van még a működést illetően, és a felhasználók is folyamatosan adják az ötleteket.
RUKKOLA-HASZNÁLAT
 Ha kiválasztottuk, hogy melyik könyvet tennénk föl a Rukkolára, akkor az oldal keresőjébe be kell írnunk a könyv szerzőjét vagy címét, és az kiadja a műről a moly.hu-ra feltöltött adatlapot. Így egy borítókép és a fülszöveg is látható lesz a kiválasztott könyvről. Ha a könyveinket elhappolják, pontot kapunk, amivel aztán mi magunk is happolhatunk, vagyis megszerezhetjük  más könyvét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése