2013. március 26., kedd

Kint minden hó alatt - bent zöld és virágzás


Házunkból a havas ködpárás Duna, a Margit sziget és a pesti oldal látványa.


A behavazott kertünk részletei

Virágzik a négy cserépből  két cserépben a Clivia nevű virágom. Ha már kint ki tudja mikor érezzük, hogy tényleg tavasz van, legalább a szobanövények a tavasz érzetét keltik.
            

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a virágod,gyönyörű a színe, az én karácsonyi kaktuszom novemberben virágzott, azóta se semmi:-))))

    VálaszTörlés
  2. Anikó ez nem karácsonyi kaktusz, hanem egy amarilliszféle. Nagyanyáink idejében népszerű szobanövény volt. Én nagyon kedvelem.
    Ha félreértettem a mondatod, akkor elnézést, mert lehet, hogy csak azt akartad tudatni, hogy a kaktuszod nem karácsonyra virágzott, és azóta más növényed nincs ami most virágozna.

    VálaszTörlés
  3. Lívia, gyönyörű a klíviád! Én is nagyon szeretem, van négy cseréppel, de nem minden évben hoznak virágot. Az enyémeken még nincs bimbó se, lehet hogy idén nem virágoznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szép virágnak tartom. Minden évben kell virágoznia és virágzik is ha megadjuk neki azt ami az igénye. Mint minden növénynek ennek is figyelni kell, hogy mikor mit kell vele csinálni, hogy virágozzon. Nekem is négy cseréppel van, de nekem is csak kettő virágzik, mert nem egy helyen vannak, ugyanis a virágzók mellett már nincs hely a másik kettőnek. Tehát a virágzóknak jobb helye van, jobb az életfeltételük. Hiába tudom, hogy mit kell velük csinálni, de a fény-napfény nem úgy éri a másik kettőt.

      Törlés
  4. Csupa gyönyörűség, a kert, a panoráma és a virágaid.

    VálaszTörlés